Przepisy Extra

Roladki indycze z cebulowo-koperkowym farszem

Składniki:

½ pojedynczego filetu z indyka (ok. 80 dag)
3 średniej wielkości czerwone cebule (ok. 15 dag)
2 ząbki czosnku
1 pęczek koperku
3 łyżki musztardy
przyprawa do indyka
majeranek
sól
sól czosnkowa
pieprz ziołowy

Sposób wykonania:

Filet z indyka opłukać, osuszyć i pokroić na 6 części. Każdy plaster mięsa delikatnie rozbić z dwóch stron.

Czerwoną cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć. Koperek opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Do miski przełożyć czerwoną cebulę, czosnek, koperek i przyprawy: przyprawę do indyka, majeranek, sól, sól czosnkową i pieprz ziołowy. Razem wymieszać.

Każdy plaster mięsa posmarować musztardą (½ łyżki) i wyłożyć cebulowo-koperkowy farsz. Delikatnie roladę zwinąć, położyć na aluminiowej folii (błyszczącej stronie) i szczelnie zawinąć w folię.

Tak przygotowane roladki ułożyć w formie (nie trzeba jej niczym smarować) i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170-180 °C przez około 60 minut.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dziękuję :D
Dorota [2013-01-06 22:35:29]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.