Przepisy Extra

Sałatka z kalafiorem i oliwkami

Składniki:

½ kalafiora (ok. 50 dag)
10 dag zielonych oliwek
1 puszka tuńczyka w oleju
20 dag żółtego sera
majonez
sól
pieprz
szczypiorek

Sposób wykonania:

Kalafior umyć, podzielić na cząstki i ugotować. Ostudzić i pokroić. Oliwki osączyć z zalewy i pokroić w plasterki. Tuńczyka osączyć z zalewy. Żółty ser pokroić w kostkę.

Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać około 4 łyżki majonezu, sól i pieprz do smaku. Delikatnie wymieszać.

Gotową sałatkę przełożyć do miski i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Podane składniki wystarczą na około 5 porcji.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Akurat ta sałatka nie była rewelacyjna. Może trzeba ją zmodyfikować.
Haneta [2009-10-04 15:46:38]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.