naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Iwona01
Dodano: 02.06.2011
Odsłon dziennie: 4

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka (ok. 50 dag)
1 łyżeczka suszonego oregano
1 średniej wielkości kapusta pekińska (ok. 1 kg)
1 duży zielony ogórek (30 dag)
1 duża czerwona papryka (25 dag)
pęczek koperku
50 g kiełków rzodkiewki
1 łyżka chrzanu
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki przyprawy do potraw greckich

Sposób wykonania:

Filet z kurczaka oczyścić z kości i błonek. Opłukać i pokroić w kostkę. Obsmażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu. Gdy białko się zetnie, dodać oregano. Wymieszać i ostudzić. Kapustę pekińską drobno pokroić. Zielony ogórek w skórce i czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Koperek opłukać i drobno posiekać. Kiełki rzodkiewki opłukać i osuszyć.

Do dużej miski przełożyć kapustę pekińską, kurczaka, zielony ogórek, czerwoną paprykę, koperek i kiełki rzodkiewki. Następnie dodać chrzan, jogurt naturalny, majonez i przyprawę do potraw greckich. Wszystko dokładnie razem wymieszać i włożyć do lodówki do schłodzenia.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
r e k l a m a
Extra przepisy
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl