Sałatka z makaronem ryżowym i konserwowymi pieczarkami

Dodane przez w dniu
3 opinie | Wyraź opinię
4.8 stars based on 15 reviews Sałatki

Składniki:

25 dag makaronu (w kształcie ryżu)
30 dag małych konserwowych pieczarek
30 dag konserwowej czerwonej papryki
30 dag ogórków kiszonych
30 dag szynki
ok. 10 łyżek majonezu
pieprz

Sposób wykonania:

Makaron ryżowy ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Pieczarki konserwowe osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę i ogórki kiszone pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w paski.

Do dużej miski przełożyć makaron ryżowy, pieczarki, czerwoną paprykę, ogórki kiszone i szynkę. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.

Smacznego.

r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
To ma być zwykły makaron w kształcie ryżu.
Dorota [2013-01-01 19:26:55]
witam! ten makaron to ma być ryżowy czy zwykły makaron w kształcie ryżu ?
Ania [2012-12-21 22:12:57]
Sałatka pychota.Idealna na wielkanoc,jako przerywnik od wszechobecnych słodkości
iwona [2012-03-30 16:17:23]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.