Sałatka z makaronem ryżowym i konserwowymi pieczarkami

4.769230769 stars based on 13 reviews Sałatki
Autor:
Dodano:

Odsłon dziennie: 4

Składniki:

25 dag makaronu (w kształcie ryżu)
30 dag małych konserwowych pieczarek
30 dag konserwowej czerwonej papryki
30 dag ogórków kiszonych
30 dag szynki
ok. 10 łyżek majonezu
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Makaron ryżowy ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Pieczarki konserwowe osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę i ogórki kiszone pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w paski.

Do dużej miski przełożyć makaron ryżowy, pieczarki, czerwoną paprykę, ogórki kiszone i szynkę. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
makaron ogórek ogórek kiszony papryka pieczarka pieprz sałatki sól warzywa Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
To ma być zwykły makaron w kształcie ryżu.
Dorota [2013-01-01 19:26:55]
witam! ten makaron to ma być ryżowy czy zwykły makaron w kształcie ryżu ?
Ania [2012-12-21 22:12:57]
to nie jest makaron ryżowy, tylko makaron w kształcie ryżu, a to jest zasadnicza różnica. Pozdr.
ayumi [2012-04-20 11:42:09]
Sałatka pychota.Idealna na wielkanoc,jako przerywnik od wszechobecnych słodkości
iwona [2012-03-30 16:17:23]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl
?>