naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Ela
Dodano: 28.07.2005
Odsłon dziennie: 20

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

4 kg ogórków
½ kg cebuli
20 dag marchewki
20 dag pietruszki z natką
20 ziarenek ziela angielskiego
20 ziarenek pieprzu
5 goździków
1 szklanka octu 10%
1 szklanka oleju
1 szklanka cukru
3 łyżki soli
r e k l a m a
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Marchew, pietruszkę i ogórki ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko razem połączyć. Dodać przyprawy i wymieszać.

Odstawić na 24 godziny. Następnie dać do umytych i wysuszonych słoików. Pasteryzować ok. 10 minut i ........... do spiżarki.

Smacznego.

Sprawdź korzyści na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepisów: 1405 6356
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: Brak
Możesz dodawać przepisy: Nie Tak
Wartości odżywcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepisów: Nie Tak
Wyszukiwanie wg składników: Nie Tak
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
pycha sami spróbujcie
ela [2010-08-17 19:41:44]
Gwint słoika powinien być raczej zawsze suchy.
Dorota [2007-07-27 14:08:39]
Co będzie jeżeli od oleju będzie usmarowany słoik w miejscu gwintu, czy będzie trzymał?
Zenek [2007-07-27 13:47:23]
To jest jedyna sałatka z ogórków jaką znalazłem na tym forum... Znacie może przepis na sałatkę z ogórków, cebuli i papryki? To wszystko się kroi w kosteczkę... Ale nie wiem w jakich proporcjach. ???
Anzelm [2007-07-18 12:09:08]
woda musi być!!! bez wody są za ostre!!..sprawdziłam!!!!
Ryśka [2007-07-04 15:22:32]
Zalewy nie należy gotować, lecz wszystko na zimno wymieszać i odstawić na 24 godziny.
Dorota [2006-08-08 09:13:54]
Czy zalewę przed wymieszaniem z pokrojonymi warzywami trzeba zagotować czy wszystko tylko wymieszać "na zimno" i odstawić na 24 godz. ?
Aga [2006-08-08 09:08:17]
nie trzeba pasteryzowć tylko olej+cukier+ocet i przyprawy zagotować \"raz\"tzn.krótko, potem dosypać pietruszkę. Dołożyć ogórki i resztę ale bez odciśniętego soku z warzyw. Całość zamieszać i do słoików a potem odwrócić
Bożena C [2005-08-25 19:54:42]
Ludzie róbcie tą sałatkę bo jest naprawdę rewelacyjna.Robię bardzo podobną. Swietnie nadaje się do hamburgerów.
deka [2005-08-09 07:59:10]
Wody do tej zalewy nie potrzeba, gdyż po 24 godz. leżakowania ogórki na pewno puszczą dużo wody i to wystarczy ! Spróbuj ! Pozdrawiam.
jola [2005-08-02 19:16:40]
a gdzie woda ?
Doda [2005-07-29 18:54:47]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl