naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: viki_krk
Dodano: 01.03.2010
Odsłon dziennie: 27

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

1 woreczek ryżu
1 puszka kukurydzy konserwowej
½ szklanki orzechów włoskich
1 średnia cebula
1 puszka tuńczyka w oleju
Sos Winegret:
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu 10%
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
cukier

Sposób wykonania:

Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Kukurydzę osaczyć z zalewy. Orzechy włoskie drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę. Tuńczyka osączyć z zalewy. Do miski przełożyć ryż, kukurydzę, orzechy włoskie, cebulę, tuńczyka i wymieszać.

Do małego słoiczka wlać oliwę z oliwek i ocet. Dodać zmiażdżony czosnek, szczyptę soli, pieprzu i cukru. Następnie słoiczek zamknąć i kilka razy mocno wstrząsnąć. Gotowy sos wlać do miski z sałatką i delikatnie razem wymieszać. Sałatkę schłodzić w lodówce.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
To jest sałatka dla takich ludzi co nie lubią majonezu ;) Ja się do nich zaliczam...
aga [2010-04-01 17:26:34]
TA SAŁTKA JEST O WIELE LEPSZA Z MAJONEZEMNISZ SOSEM WINEGRE
KAHA [2010-03-14 14:43:34]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
r e k l a m a
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl