naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 27.05.2004
Ods這n dziennie: 12

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

Ciasto:
25 dag margaryny
1 ½ szklanki cukru
3 造磬i kakao
5 造瞠k wody
cukier waniliowy
4 jajka
1 ½ szklanki m彗i
3 造瞠czki proszku do pieczenia
Masa serowa:
50-70 dag sera bia貫go
10 dag mas豉
4 jajka
1 szklanka cukru
Do dekoracji:
wi鏎ki kokosowe

Spos鏏 wykonania:

Margaryn, cukier, kakao, wod i cukier waniliowy zagotowa i gotowa jeszcze 5 minut. Ostudzi. Doda 4 鄴速ka i wymiesza na jednolit mas. Odla ½ szklanki masy do dekoracji. Do reszty doda m彗, proszek do pieczenia, pian ubit z bia貫k i wszystko razem wymiesza. Wyla do wysmarowanej t逝szczem prostok徠nej formy o wymiarach 25 na 36 cm.

Ser zmieli. Mas這 utrze dodaj帷 porcjami jajka, cukier i ser. Mas wy這篡 na surowe ciasto. Ca這嗆 w這篡 do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 minut w temperaturze 180-190 °C.

Ostudzi i pola odlan mas i posypa kokosem.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1402 6351
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
ja na wystudzone ciasto ubijam \\\"SNIEZKE\\\" z 3/4 szklanki mleka i dodaje galaretke cytrynowa rozpuszczona w 0,5 szkl.wody,na to ukladam herbatniki i robie polewe czekoladowa.Nie odlewam polewy tej ktora gotuje sie do ciasta tylko z calosci robie ciasto a potem robie polewe na wierzch.Wyglada i smakuje supeer.
goska [2013-07-27 18:54:24]
Ja na ser daje kawa趾i brzoskwi z puszki a po upieczeniu i wystygni璚iu wylewam na ciasto galaretk pomara鎍zow, zamiast polewy i wi鏎ek. Ciasto jest pyszne i wszyscy si nim zachwycaj.
Kasia [2011-11-09 21:17:01]
Witam, ja zawsze kupuje kilogramowy ser z Lidla (taki w kube趾u) dodaje pozosta貫 ska豉dniki i u篡wam miksera nigdy nie uciera貫m a zawsze wychodzi super. Do masy serowej r闚nie dodaj pian z bia貫k.
Ja :) [2011-06-18 16:44:19]
Witam, sk豉dniki na mas serow nie nale瘸這 wymiesza, lecz po kolei uciera. Masa wyjdzie lekko rzadka, ale na pewno nie tak jak woda. Pozdrawiam :)
Dorota [2011-02-22 23:13:31]
witam a ja wymieszalam jajka cukier i margaryne mikserem dodalam zmielony ser i zrobi豉 sie bardzo 瘸dka masa - prawie woda? co 磧e zrobi豉m?
ania [2011-02-18 21:56:12]
Pian ubit z bia貫k dodajemy do ciasta. Udanego wypieku 篡cz :)
Dorota [2010-12-29 14:46:14]
witam wyglada na prosty przepis ale proisze o rad ta pian ubita z jajek a raczej z bia貫k to dajemy do ciasta nie do masy serowej? piszcue bo w sobote zabieranm sie do roboty!!!!
ewa [2010-12-15 13:29:58]
ciasto rewelka wszystkim smakuje zawsze si udaje. przypomina dzieci雟two
ka鄂a [2010-08-24 12:27:32]
super 安ietny przepis
gosia [2010-05-28 21:50:31]
Oto odpowied na to czemu ser opada na dno, a ciasto wyp造wa na g鏎 - to znak 瞠 ciasto jest za rzadkie. Ser jest przecie ci篹ki i je郵i na takie p造nne lekkie ciasto b璠ziecie wrzuca ser to wiadomo co si stanie... Ja robi g瘰te ciasto, takie by da這 si 豉dnie roz這篡 na blaszce do pieczenia. Mo積a zmniejszy g瘰to嗆 ciasta, wtedy ser fajnie si "wymiesza". Co kto lubi...
Kuchareczka84 [2010-05-22 19:21:29]
super smaczne ciasto.
j [2010-05-06 18:57:12]
Ja r闚nie piek豉m to ciasto. By這 smaczne, najwa積iejsze,瞠 ka盥emu smakowa這.Piek豉m r騜ne serniki ,ale stwierdzono,瞠 ten jest najsmaczniejszy.
Renia [25.04.2010 10:40] [2010-04-25 10:38:10]
Matka nauczy豉 mnie tego ciasta i teraz na Wielkanoc i Gwiazdk, Izaura musi by. Cho ja do masy serowej dodaje soku z po堯wki cytryny i 3-4 造磬i m彗i ziemniaczanej.
Andrzej z Nak豉 [2010-03-31 20:12:50]
W takim przypadku nale篡 d逝瞠j piec, ale z tego co pami皻am, to ta masa serowa by豉 taka lekko p造nna - potem po ostudzeniu sernik jest mi璚iutki i delikatny w smaku. Trzymam kciuki 瞠by serniczek si uda :)
Dorota [2010-03-18 18:29:21]
pieke w豉snie to ciasto i jestem zaniepokojona ciasto juz powinnam wyciagac a ono jest jak "woda" p造wa mi po brutfanie a g鏎a przypieczona srodek surowy co robic????????
Daria [2010-03-18 16:51:35]
Do masy serowej dodajemy ca貫 jajka. Powodzenia :)
Dorota [2010-03-18 16:19:57]
a jaja ca貫 do masy serowej czy tylko z馧tka?????
D.B [2010-03-18 15:28:00]
piek豉m wczoraj i jest super , do sera da豉m brzoskwinie z puszki - polecam .
anka [2010-03-07 14:54:01]
Normalnie przepis idealny. Ciasto przepyszne. Rozp造wa sie w ustach. A najlepsze jest to, 瞠 wszystkim smakowa這...
Karolina z Kleve [2010-02-15 12:17:41]
Kiedy piek豉m to ciasto i zawsze by這 super. przepis gdzie zgubi豉m postanowilam go odnalezc czyta豉m troch komentarzy no i jezeli komus opada ciaso na srodku to normalka tak ma poprostu byc piek to ciasto na Dzie Babci do przedszkola mam nadziej 瞠 b璠zie babciom smakowa這 wszystkim 篡cz smacznego i zach璚am do pieczenia ono zawsze si udaje pozdrawiam
Beata:)) [2010-01-11 22:52:18]
W豉郾ie upiek豉m to ciasto i m捫 powiedzia, 瞠 wreszcie upiek豉m co dobrego... :) Super przepis!
Gosia [2009-11-06 22:49:32]
Ciasto Pycha!!! Ja troch zmodyfikowa豉m przepis dodaj帷 kubkami troch d瞠mu malinowego przed wylaniem masy serowej. R闚nie smaczne s 鈍ie瞠 maliny. Bardzo polecam!
Aine [2009-10-25 13:53:07]
dore ciasto
batista [2009-10-20 20:37:01]
Ja daje kilogram sera;p wychodzi przepyszny.
Olcia [2009-08-01 12:20:14]
Ciasto mi璚iutkie,nawet na drugi dzie,piek豉m pierwszy razi masa serowa opad豉 na d馧.Co zrobi aby zosta這 na wierzchu?Mimo to jest 鈍ietne i pyszne,polecam :)
Hanka [2009-07-21 13:32:56]
Kiedys dawno temu juz pieklam ten serniczek ale zapomnialam przepis.Wlasnie go odnalazlam i dziekuje tym co go tu zapisali!Ciasto jest rewelacyjne niezaleznie od tego czy masa serowa bedzie na wierzchu czy lekko wtopi sie w mase czekoladowa!cala blaszka poszla od pierwszego pokrojenia!:)))
Benia [2008-10-23 22:29:49]
trzeba tylko r闚nomiernie roz這篡 ser, by ciasto nie by這 zbyt suche. :)smacznego dziewuszki
marta [2008-08-14 22:36:19]
proponuj do masy serowej doda kawa趾i brzoskwi z puszki. pychota!
marta [2008-08-14 22:34:56]
D逝go sie robi, ale naprawde warto. Bardzo dobry serniczek. Polecam wszystkim serdecznie!
Anna [2008-07-26 21:00:19]
Pycha ,pozdrawiam.Gabi.
Gabi [2008-06-22 14:26:19]
Mnie sie zmiesza這p ciasto z sernikow mas:( Ale zobaczymy czy mi wyjdzie
xxx [2008-05-21 14:52:07]
moze byc... ale polecam duza blache:D
magda [2008-03-23 18:54:08]
Polecam tradycyjn prostok徠n form - o wymiarach ok. 25 na 36 cm.
Dorota [2008-02-01 12:32:47]
Jaka forma jest odpowiednia, 瞠by ciasto nie by這 za wysokie ani za niskie ?
Asia [2008-02-01 12:27:52]
Bardzo smaczny sernik, piek go ju od 10 lat. Polecam
Agnieszka [2008-01-14 08:10:19]
PYCHA! Doskona貫, wilgotne ciasto, zawsze si udaje, polecam i dzi瘯uj autorce za fantastyczny przepis!
Asia [2008-01-02 15:03:20]
przepyszne ciasto jest bardzo soczyste i zawsze mi wychodzi ca豉 moja rodzina je uwielbia
annat27 [2007-11-28 14:22:36]
Najlepiej ubit pian z bia貫k doda do ciasta na samym ko鎍u. Ca這嗆 szybko i delikatnie wymiesza. Powodzenia ;)
Dorota [2007-11-13 22:34:58]
na prawde super ciasto. maz powiedzial, ze jeszcze tak dobrego ciasta nie jadl. i chociaz ze mnie antytalencie kulinarne ciasto wyszlo wysmienicie.
agnes [2007-10-24 20:48:17]
Witam :) W豉snie ju 3 raz robi to ciasto. I nie wiem co robie 幢e - ale raz ciasto wychodzi do嗆 rzadkie a za innym razem do嗆 g瘰te i nie wiem od czego to zale篡.Mam pytanie czy pian z bia貫k do ciasta dodawa na samym koncu czy na przemian z m彗, proszkiem i 鄴速kami ? Jak dodaje na samym koncu to ciasto jest g瘰te jak dodaj na przemian z m彗 to wtedy jest rzadsze . Porad嬈ie !!!
Serniczka Issaura :) [2007-09-29 22:47:12]
By mo瞠 by豉 za niska temperatura piekarnika albo sernik zaraz po upieczeniu zosta wyci庵ni皻y z piekarnika.
Dorota [2007-09-21 13:20:12]
Sernik jest pyszny tylko dla mniezapad sie w srodku.Dlaczego ?????zrobilam tak jak w przepisie.Poradzcie
Julia [2007-09-18 15:54:10]
ciasto robi豉m pierwszy raz:) w czasie robienia zaniepokoi豉 mnie rzadka konsystencja masy serowej ale postanowi豉m nic z tym nie robic i ciasti wyszlo znakomite:)) pozdrawiam
ewelina [2007-07-09 11:23:10]
Super ciasto, zawsze wszyscy sie nim zachwycaja! ale do masy serowej dodaje zawsze 2 jaja i ser 豉ciaty... wtedy wg mnie wychodzi najlepiej:) Pozdrawiam!
M.B. [2007-04-26 15:16:16]
Bardzo dobre ciasto!!!Warto skosztowac!!!POLECAM!!!
Sylwia [2007-04-06 10:07:41]
Bardzo dobre ciasto, wszystkim smakowa這 byli zachwyceni polecam
jojka [2007-01-17 15:09:41]
Wiem ze kazdy ma inny gust ,ale naprawde warto raz zrobic i zjesc a na pewno bedzie smakowa!!Ten sernik jest wyjatkowy...
Ania [2007-01-09 12:02:09]
to ciasto jest okropne zjedli鄉y z m篹em blaszk w jeden dzie poprostu PYCHA polecam mam tylko problem ze jak piek to ma這 co zostaje dla go軼i hihihi
asia [2007-01-04 17:44:29]
Najlepiej ser t逝sty lub p馧t逝sty. Powodzenia :)
Dorota [2006-12-21 16:37:30]
prosze o podpowiedz jaki ser bedzie najlepiej pasowal do sernika
yesim [2006-12-21 16:29:11]
Ten serniczek jest najsmaczniejszy, jaki kiedykolwiek mia豉m w ustach. Moi znajomi byli zachwyceni! Wspania貫 po陰czenie smaku toffi i pulchnego serka. Ciekawie wygl康a po przekrojeniu, poniewa ciasto ma tendencje do opadania. Gor帷o polecam i dzi瘯uj za przepis! Moja rada: zmiksujcie ser, zamiast mieli - wyjdzie puszek :-)
Margaret [2006-12-21 06:43:34]
ciasto robi豉m ju wiele razy,zawsze smakuje mojemu m篹owi !!!
i. [2006-12-16 17:56:40]
pyszne ciacho:p moja mama piecze i wszyscy w domu wcinaja az uszy im sie trzesa :****** pozdrowienia dla rodzinki Kucharskich
Pamcia:) [2006-11-26 20:52:05]
nie b璠 si powtarzac to ju wszyscy wiedza jest pycha
Katarzyna [2006-11-13 15:30:50]
ciasto jest po prostu super wyglada bajecznie polecam
marlena [2006-11-12 13:46:06]
piek te ciasto napewno ju z 10 lat.Jest ono naprawd super!!! -chocia jak je piek to raz masa serowa opadnie na dno, a raz zostaje na wierzchu-ale i tak jest przepyszne!!!
Ewa [2006-11-02 13:46:30]
ciasto bardzo dobre jednak margaryn zast徙i豉m mas貫m i do sera doda豉m kisiel cytrynowy bo nie mia豉m budyniu a do odlanej cz窷ci w鏚k
MAMA [2006-10-28 19:36:56]
PYCHA
ANIA [2006-10-22 15:04:50]
MASE SEROWA WYKLADAM KUPKAMI NA WYLANE WCZESNIEJ NA BLASZKE CIEMNE CIASTO.CIASTO JEST SUPER WSZYSTKIM ZAWSZE SMAKUJE.PIEKE GO JUZ OD LAT.POLECAM.
ANIA [2006-10-22 15:03:53]
wiele lat pieke to ciasto i uwa瘸m 瞠 w豉郾ie urok tego ciasta polega na tym, 瞠 ser powinien si zapa嗆 pod ciasto,wtedy powstaje cienka warstwa ciasta na spodzie,warstwa sera po鈔odku i na wierzchu warstwa ciasta z prze鈍ituj帷ym gdzie niegdzie serem,jak ser zostaje na wierzchu jestem nie pocieszona.
Zosia [2006-09-22 19:10:08]
piek豉m to ciasto wiele razy za kazdym razem jest super,pod koniec ucierania sera dodaje 1 budy 鄉ietankowy i troche namoczonych rodzynek.
kinia [2006-09-13 17:28:58]
robi豉m to ciasto ju 4 razy jest bardzo dobre
anita [2006-03-17 16:59:27]
Ciasto wysmiieniiite.Polecam!!!!!!!!1
Gosia [2006-02-25 08:58:46]
dzi瘯i bardzo za odpowiedz ,taraz b璠e piek豉 cz瘰ciej to ciasto skoro wiem 瞠 tak w豉snie ma by. pozdrawiam
jagoda [2006-02-21 18:11:14]
tak ma by :) najlepiej k豉嗆 porcjami mas serow na ciasto. one wtedy r霩nie opadaj i takie r騜ne "wzorki" si robi z masy. jest naprawd pycha :)
do jagody [2006-02-04 15:37:52]
piek豉m to ciasto 2 razy i za 2 razem ser opad na dno a ciasto wysz這 na wierzch wszystko robi豉m tak jak za1 razem czemu tak sie sta這 mo瞠 kto podpowie?
jagoda [2006-01-06 19:53:46]
Mas serow z surowymi jajkami nale篡 wy這篡 na surowe kruche ciasto, a nast瘼nie ca這嗆 nale篡 w這篡 do piekarnika i piec.
Dorota [2005-12-22 21:02:12]
surowe 鄴速ka doda do masy na wierzch ciasta ?? czy tak ?
J霩wa [2005-12-22 14:45:51]
ciocia zrobi豉 kiedy na imieniny.od razu wzi窸am przepis!!fantastyczne ciasto!!niebo w g瑿ie!!POLECAM
ka鄂a [2005-12-21 12:08:23]
mam pytanie dlaczego sci窸a mi sie masa jajka maslo i ser zrobi造 si grudki co zrobi豉m 磧e
aga [2005-12-09 20:08:40]
dzi瘯i Dorota za odpowied twoje przepisy sa bardzo dobre
jagoda [2005-12-06 17:27:03]
Sk鏎ka na wierzchu sera ma by lekko zrumieniona. Aby wierzch ciasta za bardzo si nie zrumieni, pod koniec pieczenia form z ciastem mo積a nakry foli aluminiow. Powodzenia :)
Dorota [2005-12-06 14:32:06]
ciasto - takie sobie, mo瞠 dlatego, 瞠 za ma這 da豉m sera.bardzo s這dkie
baja913 [2005-12-03 21:45:32]
ciasto pyszne tylko czy ma by ta sk鏎ka na wierzchu z sera taka podpieczona czy co zrobi豉m zle
jagoda [2005-12-03 19:54:21]
bylo wysmienite ale nawet nie sprobowalam bo zniklo zaraz po upieczeniu!!!!!!!!!!!!!!!!!
kinia [2005-09-14 19:45:27]
Robi豉m to ciasto pierwszy raz w 篡ciu i ba豉m si,瞠 nie wyjdzie.Ale uda這 si,ciasto zjedzono w jeden dzie i jeszcze by這 ma這:)Naprawd ciasto przepyszne,鈍ietny przepis.Polecam!!!!
20-latka [2005-08-08 12:41:38]
.....i ta masa serowa opadla na dno, a na wierzchu bylo ciemne ciasto. dodawa豉m porcjami t mas, w 1 cm odstepach. Co nie tak zrobi豉m podpowiedz? Ser nie zmieli豉m w maszynce, tylko przecisn窸am prze prask od ziemniak闚.
alina [2005-06-15 09:28:03]
Doda豉m 1/2 szklanki mniej m彗i. Ciasto og鏊nie wysz這 super. Tylko zwa篡lo si kidy do utartego mas豉 doda豉m jajka i ser. Pr鏏owa豉m ubi na parze, ale i tak powsta造 grudki. Co z tym fantem zrobi? Twoje przepisy s super!!!!!!!
Alina [2005-06-15 09:23:18]
Bardzo dobre,znam ten przepis od dawna,polecam
I.M/ [2005-06-10 15:23:57]
w豉郾ie super jest. Ser wyk豉da sie na surow mas. Ja na g鏎 da豉m polew goplana czekoladowo - bia陰. Pychotka.
kitka [2005-06-09 12:03:21]
Niewiedzia豉m 瞠 to takie dobte ciasto . Jeszcze nie jad豉m takiego ciasta . Jest przesmaczne!
Jadzia [2005-05-15 15:38:55]
Ciasto naprawde polecam bomba! jest super paluchy lizac
Magda z Tuszyna [2005-05-07 13:11:44]
Masa serowa jest super,ale ciasto jest suche.
Barbara [2004-12-05 11:01:46]
ciasto pieke juz 7 lat znalazlam przepis w poradniku domowym pieke go na swieta dla siebie i dla mamy to najlepsze ciasto jakie kidykolwiek jadlam do twarogu dodaje skorke pomaranczowa lub cytrynowa a do ciasta olejek o tym samym zapachu Palce lizac
joasia w. [2004-10-27 10:41:43]
Ja na Izaur zamiast polewy i kokosu rozlewam dwie lub trzy galaretki rozpuszczone w mniejszej ilo軼i wody wcze郾iej zdejmuj帷 podpieczon sk鏎k z sera.Naprawd pycha.
Jola [08.10.2004 21:03] [2004-10-08 21:13:24]
SER NAKxDA SI NA SUROWE CIASTO I TRZEBA GO PIEC OKOΜ GODZINY :)
MAGDALENA Z KRAKOWA [2004-09-06 13:10:52]
SER NAJLEPIEJ DODAWAC Χ涔 W ODST襾ACH CO 1 CM I WTEDY FAJNIE KOLOROWY WYJDZIE. WLASNIE GO JEM I JEST PYYYCHA :)
MAGDALENA Z KRAKOWA [2004-09-06 13:01:02]
Super - tylko z ilo軼i sera nie mo積a przesadzi :)
Andrzej - raczkuj帷y cukiernik [2004-08-23 19:57:42]
to rewelacja piek to ciasto od ponad 2 lat zawsze si udaje,i zawsze jest 鈍ie瞠
elizabet [2004-07-26 23:58:30]
Proponuj doda do masy serowej namoczone w mleku rodzynki, kandyzowan sk鏎ke z pomara鎍zy oraz do ciasta aromat rumowy w na wierzch dorzuci orzechy w這skie. A efekt , sami spr鏏ujecie :-)) naprawd warto
Gabi. [2004-07-20 14:12:33]
to ciasto to rewelacja piek je od ponad roku i zawsze si udaje , a przede wszystkim zawsze jest 鈍ie瞠
ela [2004-07-10 21:03:28]
Mas serow wyk豉dam na ciemne ciasto du膨 造磬 , formuj帷 kule. Po upieczeniu, przekrojone ciasto ma ciekawy wygl康.
didloo [2004-07-06 12:50:16]
Z sernik闚 jakie do tej pory piek豉m, ISAURA to kompletny fiask.Mo瞠dlatego, 瞠 skorzysta豉m z gotowego serka TOSKA.NIe polecam
Agniecha [2004-06-30 19:14:22]
Naprawd super przepis!!! Polecam Wszystkim! Palce liza;) Mojej rodzince bardzo smakuje:)
Dorota [2004-06-25 21:07:14]
安ietny przepis i dekoracyjny. Cierpliwo軼i z regulacj temp. piekarnika a zawsze si uda
Krystyna [2004-06-19 15:45:32]
super na ka盥 okazj zawsze si udaje
ULA [2004-06-04 21:19:46]
Jest wy鄉ienity. Polecam!
C.K. [2004-05-28 07:53:12]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl