naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 12.12.2003
Odsłon dziennie: 1

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

Ciasto:
20 dag mąki pszennej
1 jajko
6 dag cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 dag margaryny
Masa 1:
1 kg sera białego
2 jajka
1 szklanka cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
cukier waniliowy
Masa 2:
2 budynie waniliowe
4 jajka
10 dag cukru pudru
½ kostki margaryny
cukier waniliowy

polewa czekoladowa
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Z podanych składników wyrobić ciasto i wyłożyć je na blachę.

Ser zmielić, utrzeć z cukrem i jajkami, dodając mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy. Masę serową wyłożyć na ciasto. Piec około 1 godziny.

Ugotować budyń z ½ litra mleka, do zimnego dodać żółtka. Margarynę ucierać, dodając zimny budyń i cukier puder. Białka ubić i dodać do masy.

Na upieczone i ostudzone ciasto z serem wyłożyć krem. Polać polewą czekoladową.

Smacznego.

Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6472 sprawdzonych przepisów i 1495 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
przepis na pewno jest dobry;))Robiłam go już Kilka razy i zawsze wychodzil przepyszny;))Rodzinka zadowolona i nawet na drugi dzien nie bylo ani jednego kawalka;) Polecam
Karolina [2007-11-15 16:02:22]
Powodem tego, że krem się rozlewa może być zbyt długie miksowanie margaryny z pozostałymi składniami kremu. Gdy widzimy, że krem robi się rzadki to należy go włożyć do lodówki na kilka minut. Przepis jest dobry. Powodzenia ;)
Dorota [2007-04-07 21:44:37]
Fatalny przepis. Chyba błędny. Krem się rozlewa, a sernik ścisły. A może te ubite 4 białka trzeba dodać do masy serowej, a nie do kremu?
graja7 [2007-04-06 19:52:32]
sernik ten jest bardzo zbity, może pomyliłaś przepisy
OLA [2007-02-11 15:36:13]
nie za dobre sernik wyszedl za scisly
ina [2006-11-10 22:31:16]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl