Sernik królewski

Dodane przez w dniu
5 opinii | Wyraź opinię
3.3724802804557 stars based on 1141 reviews Ciasta i słodkości

Składniki:

Ciasto:
1 jajko
6 dag cukru
10 dag margaryny
Masa 1:
1 kg sera białego
2 jajka
1 szklanka cukru
Masa 2:
2 budynie waniliowe
4 jajka
1/2 kostki margaryny
polewa czekoladowa

Sposób wykonania:

Z podanych składników wyrobić ciasto i wyłożyć je na blachę.

Ser zmielić, utrzeć z cukrem i jajkami, dodając mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy. Masę serową wyłożyć na ciasto. Piec około 1 godziny.

Ugotować budyń z ½ litra mleka, do zimnego dodać żółtka. Margarynę ucierać, dodając zimny budyń i cukier puder. Białka ubić i dodać do masy.

Na upieczone i ostudzone ciasto z serem wyłożyć krem. Polać polewą czekoladową.

Smacznego.

7144
sprawdzone przepisy
oraz
1497
porad kulinarnych
informacje o
KALORIACH I WARTOŚCIACH ODŻYWCZYCH
przy każdym przepisie
ZERO
REKLAM
KALKULATOR KALORII
i wartości odżywczych
możliwość
DODAWANIA
własnych przepisów
Koszt dostępu wynosi od 1,66 zł miesięcznie (zależy od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności). Możliwość płatności przelewem elektronicznym, sms'em, kartą kredytową.
r e k l a m a
Sprawdź także podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
przepis na pewno jest dobry;))Robiłam go już Kilka razy i zawsze wychodzil przepyszny;))Rodzinka zadowolona i nawet na drugi dzien nie bylo ani jednego kawalka;) Polecam
Karolina [2007-11-15 16:02:22]
Powodem tego, że krem się rozlewa może być zbyt długie miksowanie margaryny z pozostałymi składniami kremu. Gdy widzimy, że krem robi się rzadki to należy go włożyć do lodówki na kilka minut. Przepis jest dobry. Powodzenia ;)
Dorota [2007-04-07 21:44:37]
Fatalny przepis. Chyba błędny. Krem się rozlewa, a sernik ścisły. A może te ubite 4 białka trzeba dodać do masy serowej, a nie do kremu?
graja7 [2007-04-06 19:52:32]
sernik ten jest bardzo zbity, może pomyliłaś przepisy
OLA [2007-02-11 15:36:13]
nie za dobre sernik wyszedl za scisly
ina [2006-11-10 22:31:16]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.