naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Kasiulek
Dodano: 23.05.2011
Odsłon dziennie: 9

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

Masa z jogurtów:
5 jajek
1 ½ szklanki cukru pudru
1 budyń śmietankowy
1 opakowanie cukru waniliowego
½ szklanki oleju
2 duże jogurty bałkańskie (2 x 34 dag)
Dodatkowo:
1 opakowanie okrągłych biszkoptów (ok. 15 dag)
gotowa polewa czekoladowa
kolorowe cukierki dekoracyjne
r e k l a m a
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Białka jajek ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i dalej ubijać. Żółtka wymieszać z budyniem śmietankowym w proszku i dodać do ubitych białek. Delikatnie razem połączyć. Następnie dodać cukier waniliowy, olej, jogurty bałkańskie i razem wymieszać.

Średniej wielkości tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim biszkopty (ja użyłam dużej tortownicy i dlatego mój sernik jest nieco niższy). Następnie wylać masę z jogurtów i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 70 minut w temperaturze 160-170 °C.

Ostudzony sernik polać polewą czekoladową i posypać kolorowymi cukierkami.

Smacznego.

Sprawdź korzyści na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepisów: 1407 6360
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: Brak
Możesz dodawać przepisy: Nie Tak
Wartości odżywcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepisów: Nie Tak
Wyszukiwanie wg składników: Nie Tak
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
To super! Bardzo się cieszę, że się udał i smakował :)
Dorota [2014-04-11 22:29:01]
Dzisiaj zrobilam, przepyszny:)delikatny!
Marta [2014-04-11 17:38:13]
Robię ten sernik, ale ubite białka dodaję na końcu delikatnie mieszając. Jest pyszny! Jogurt bałkański można zastąpić greckim, myślę, że naturalny (nawet gęsty) będzie za rzadki. Chyba, że dodać więcej budyniu? Ale najlepszy wychodzi z bałkańskiego z facetem w czapce (można go kupić też w Netto)
aaaddd [2013-06-21 16:00:49]
wczoraj wieczorem upoiekłam a dzisiaj ostatnie kawałki zostały,przepyszny,wzięlam troszke mniej cukru.
tessa [2013-04-07 11:45:40]
Myślę, że można tak zrobić, udanego serniczka życzę i Wesołego Alleluja! :)
Dorota [2013-03-28 12:34:31]
czy aby zrobić na dużą blaszke wystarczy podwoic skladniki ? ktoś probował na blaszce?
sini [2013-03-28 12:24:10]
Serniczek pyszny POLECAM !!!!!!
kasia [2012-04-07 19:50:06]
Wyszedł dobry w smaku ale trochę rzadki w środku więc proponuję użyć dużej tortownicy lub prostokątnej formy. Zadziwiające że smakuje jakby był z sera :) Rewelacyjny pomysł.
Basia [2012-02-19 20:27:23]
Wypróbowałam , pyszny, goście nie wierzyli ,ze tam sera nie dawałam:)pozdrawiam
g [2011-12-12 17:16:33]
Bardzo dobry
Monia [2011-07-25 10:16:55]
Bardzo dobry mąz mówi że moge robic ten sernik codzien:)
Monia [2011-07-24 21:46:31]
Dziękuję za pochwałę sernika :) Jogurt bałkański to gęsty naturalny jogurt. Ja użyłam jogurtów firmy Maluta (rozpoznawalny znak tych jogurtów to facet w czapce). Można je kupić w dużych supermarketach np. w Tesco. Można je też zastąpić gęstym jogurtem naturalnym Bakoma. Życzę udanego wypieku :)
Dorota [2011-05-26 08:29:53]
co to są te jogurty balkańskie? i czy można je czymś zastąpić. sernik wygląda apetycznie
sysia [2011-05-25 14:42:08]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl