Śledź w śmietanie

3.037537683 stars based on 20566 reviews Sałatki

Składniki:

4-5 płatów śledziowych w oleju (matiasy)
1 duże jabłko (ok. 25 dag)
4 kiszone ogórki (ok. 20 dag)
1 duża cebula (ok. 20 dag)
ok. 12 łyżek śmietany 18%

Sposób wykonania:

Śledzie opłukać pod wodą i pokroić w paski. Jabłko obrać ze skórki i razem z kiszonymi ogórkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę.

Do miski przełożyć śledzie, jabłko, kiszone ogórki i cebulę. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 1 godzinę, aby składniki się przegryzły.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
cebula jabłko ogórek olej owoce ryby sałatki śledź śmietana warzywa Wielkanoc Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
Aha ;) To może była podobna, bo moja jest "nowiutka" ;) kupiłam ją 2-3 miesiące przed przygotowaniem tej sałatki ;) A sałatkę polecam, bo pycha :)
Dorota [2013-12-25 21:51:11]
ok ale najlepszy jest ten relikt komunizmu ta miska czy cos :) niejedna wigilie pamieta .
o tak [2013-12-25 12:28:18]
pycha
iza [2011-11-18 17:26:44]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl