Snikers

3.14266513 stars based on 5208 reviews Ciasta i słodkości

Jak wiadomo Snikers to popularny słodki batonik.

Warstwowy przekładaniec, Snikers w wersji do samodzielnego wykonania w domu, tobardzo fajne i słodkie ciasto, zapewne wzorowane na batoniku. Pomimo tego, że przygotowanie tego przepisu cukierniczego wymaga trochę pracy, to warto go przygotować. W tym wypieku dominuje przepyszny, słodki posmak orzechów włoskich z miodem.

Podkładem jest kruche ciasto z dodatkiem miodu. Kolejną warstwę stanowi również kruche ciasto upieczone oddzielnie z masą orzechową. Ostatnią, górną część wypieku wykonano z kremu budyniowego.

Niewątpliwą zaletą tego słodkiego przysmaku jest jego prezencja. To ciasto będzie na pewno ozdobą każdego stołu. Polecamy!

Snikers
Autor:
Dodano:
Odsłon dziennie: 6

Składniki:

Ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
20 dag masła
2 jajka
2 łyżki miodu
2 łyżeczki sody oczyszczonej (rozpuszczonej w dwóch łyżkach ciepłego mleka)
Masa orzechowa:
30 dag orzechów włoskich
2 łyżki miodu
10 dag cukru
10 dag masła
Krem budyniowy:
1 płaska łyżeczka mąki pszennej
½ szklanki mleka
2 żółtka
½ szklanki cukru
15 dag masła
½ łyżki kakao

Sposób wykonania:

Do mąki pszennej dodać cukier, masło, jajka, miód, sodę oczyszczoną rozpuszczoną w ciepłym mleku. Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Jedną cześć ciasta rozłożyć na wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 170-180 °C. Następnie jeszcze ciepłe ciasto wyjąć z formy. Gdy forma ostygnie ponownie wyłożyć ją nowym papierem do pieczenia, a na nim rozłożyć drugą część ciasta, i na to surowe ciasto wyłożyć masę orzechową i razem dopiero upiec.

Orzechy włoskie pokroić i przełożyć do garnka. Do nich dodać miód, cukier i masło. Podgrzać do wrzenia, po czym gorącą masę wyłożyć na jedną część surowego ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180 °C.

Z mąki pszennej, mleka i cukru waniliowego ugotować budyń. Żółtka wymieszać z cukrem i powoli wlewać do budyniu. Ciągle mieszając podgrzewać, aż masa zgęstnieje. Po wystygnięciu połączyć z masłem i dodać kakao.

Suchy upieczony placek posmarować kremem budyniowym i przykryć plackiem z masą orzechową. Snikers najlepszy jest na drugi, trzeci dzień.

Smacznego.



r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
ciasta cukier cukier waniliowy jajko krem mak mąka mąka pszenna masło miód mleko orzechy orzechy włoskie pieczenie słodkości soda oczyszczona żółtko Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
Dziękuję :)
Dorota [2013-12-27 19:07:22]
bardzo dobre ciasto :) piekłam wczoraj i znikł i dziś musiałam jeszcze raz piec . wszystkim smakuje polecam gorąco :)
Ania [2013-02-09 19:44:44]
Ciasto CUD MALINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szogunikk [2011-12-28 16:44:59]
niebo w gebie
gaga [2011-10-27 11:25:07]
te wszystkie ciasta wyglądają smakowicie.
kasia [2011-10-23 20:56:28]
Ciasto to jest jeszcze lepsze jak upieczemy 3 placki i do tego masa grysikowa.Bo budyniowa jest za lekka do tego ciasta.
Danka [2011-10-23 18:14:41]
Dziękuję i cieszę się, że ciasto smakowało :)
Dorota [2011-10-17 10:50:08]
dziekuje za przepis był bardzo pyszny
kuba [2011-10-16 11:43:45]
moje pierwsze ciasto ...zrobiłam pierwszy w zyciu placek .3 tygodnie temu upiekłam babke ale dzisiaj z nudów postanowiłam upiec placek . niestety troche mi nie wyszlo ;/;/ ale bede próbowac dalej . raz niewyszlo wyjdzie nastepny ;)
mloda kuchareczka [2011-07-24 17:01:22]
ciasto przepyszne:)
hela, [2011-04-20 20:22:59]
Ja w ogóle nie studzę ciasta i przekładam gorącym kremem, pieke dwa placki naraz, na dwóch poziomach piekarnika, w międzyczasie robię krem , po wyjęciu z piekarnika placki przekladam gorącym kremem(mam trochę inny sklad kremu) Wierzchni placek nie piekę razem z orzechami, karmel orzechowy robię oddzielnie i gorący wykladam na złożone już ciasto, dzięki temu skracam czas wykonania ciasta i jest gotowe do spożycia po ostygnięciu.
Dorota [2011-04-20 15:21:05]
Rewelacja!!! fakt dużo pracy, ale naprawde warto!! Całej rodzinie smakuje, dzisiaj będę robiła piaty raz;) Robiłam z innych przepisów, ale to jest najlepsze. Polecam i pozdrawiam;)
Dora [2011-02-04 14:25:25]
Ciasto przepyszne,warto je upiec
Ewelina [2010-12-24 17:01:52]
Ja zamiast kremu daję bitą śmietanę -rewelacja
wiola [2010-12-22 23:11:29]
ciasto jest super^^ masakra całej klasie smakował;))) oby wieeceej takich przepisów;** pozdro oko;))) ;ppp
Cleo;** [2010-11-28 18:34:40]
rewelacja dużo czasu ale dobre i łatwo sie robi co do przekładania to najlepiej najpierw przełożyć na jakąś tackę i ssunac z niej na blachę z budyniem wtedy nic się nie połamie
szczypior [2010-07-28 12:55:59]
U mnie wyszło świetnie.. Stosujcie się do przepisu a na pewno wszystko się uda . ;)) Ciasto pyszne .. ;) haha.. Nawet dziecko to wykona.. Jedyny minus to, że jest bardzo pracochłonne..
Dzika [2010-02-10 21:35:37]
Bardzo dobre ciasto. Kto nie umie go robic ten niech nawet nie próbuje czegoś innego, ponieważ mam 14lat i je zrobilem z pomoca mamy ^^ Tylko dalem 2/3 cukru z przepisu i dalem 1lyzeczke mąki do kremu i wyszlo gites:)
Ziomek [2010-01-27 10:47:21]
git robiłem ciasto ;D można jeszcze jedno żółtko dodać do ciasta żeby było bardziej kruche a przy tym straciło na twardości
Młody [2009-12-30 21:00:01]
ciasto pychota:))
edyta [2009-12-22 19:30:05]
Właśnie upieklam,poprostu pychota!!!!
Dora [2009-11-14 23:32:15]
Ja też robię z 3 placków dokładnie tak samo jak Danka!!!pychotka
basia [2009-11-04 20:43:43]
ciasto super.. zarówno rodzicom jak i teściom bardzo smakował. mam na nie znowu ochotę, ale niestety się skończyło....
... [2009-09-08 17:40:46]
ciasto wspaniale... jesli komus nie wychodzi to niech nie bierze sie ta ciamajda za pieczenie bo nie ma nic prostrzego :D
syntia:D [2009-08-21 20:56:06]
ciasto nie dosc ze drogie to dla poczatkujacych nie polecam masa budyniowa nie nadaje sie do niczego chyba ze zastapimy ja gotowym budyniem ale wtedy juz efekt ciasta beedzie inny co do orzechow jest ich troszke za duzo ciasto wyszlo dosc twarde ogolnie nie moge go polecic a jesli chodzi o smak snikersa to autorka zrobila sobie male zarty :) polecam inne przepisy z mlekiem z puszki :) pozdrawiam
olsztynianka :) [2009-07-26 17:39:03]
Zamiast tej masy orzechowej mozna na ciasto nalozyc mleko zageszczeone przygotowane (ok2-3 godz) i wymieszac z posiekanymi orzechami... Nie jest takie twarde i bardzo smaczne..:) Polecam
Patrycja [2009-06-17 06:34:17]
czy to ciasto ma byc takie twrade ze trzeba je rozwałkowac zeby nadawalo sie do włozenia do formy??? strasznie sie je wkładało do niej wkladalo... nie wiem czy to tak mialo wygladac... i mam uwgi do kremu ktory wyszedł raczej sredni... rzadki troche i chyba mało go, moim zdaniem powinno sie wyrabiac podwojna porcje. Ale ostateczny wynik nawet spoko.
Ania [2009-06-05 12:59:36]
Ciasto jest za twarde, ciezko je wyrobic, cos nie tak jest ze skladnikami. Zobaczymy jak bedzie smakowac, oby dobrze, bo narazie jestem wogole nie zadowolona z niego...
Ania [2009-05-17 14:24:47]
Bardzo dobre ciasto. Polecam
Naija 1 [2009-04-25 13:14:43]
super ciasto polecam dodrze zrobic na swieta bez pospiechu bo najlepiej własnie na trzy dni przed świetami to na świeta wsam raz polecam
krzyś z M arysio z białegostoku [2009-03-22 16:44:52]
w tym przepisie nie zmieniłam bym niczego bo jest super .pychota
ramona23.01.2009 21;30 [2009-01-23 21:02:03]
ciasto pycha .robił mój mąż przy moim niewielkim wsparciu. wprowadziliśmy mała innowacje dodając marmolady śliwkowej na pierwszą warstwę ciasta a kremem.dzięki temu ciasto nie było za bardzo słodkie. polecam dodawać marmolady efekt gwarantowany. goście trochę narzekali na twardość ale jedli tuż po przygotowaniu.
anita i mati [2008-08-18 09:48:52]
Warstwa wierzchnia po upieczeniu zawsze jest twarda, dopiero po przełożeniu kremem i po upłynięciu kilkunastu godzin, mięknie.
Dorota [2008-06-23 23:51:23]
powiedzcie mi czy ta wierzchnia warstwa ma być tak twarda? Robiłam wszystko zgodnie z przepisem a jest bardzo twarde....
aldona [2008-04-12 19:37:52]
Super ciacho ! Żeby zaoszczędzić na energii elektrycznej można piec jednocześnie - tylko trzeba mieć dwie jednakowe blaszki.Być może już ktoś o tym pisał, ale tak dużo komentarzy, że nie chce mi się wszystkich czytać. Pozdrawiam świątecznie !
Ania [2008-03-22 17:46:59]
Ja skolei ,mam inny ,przepis na snikersa,>na piszkopcie ,,przekrojonym ,ja jedna czesc klade mleko skondensowane ,uprzedno ugotowane w puszce ,i tworzy sie karmel,i bita smietane ,i ukladam orzech ziemne , pychotka .....:)
JOLKA [2008-01-30 21:06:01]
ciasto jest pyszne:-))))))))))))))))
Iza [2008-01-26 13:25:52]
Dziękuję ;) i również życzę wszystkiego najlepszego w Nowym 2008 Roku :)
Dorota [2007-12-30 20:53:14]
Dziękuję bardzo Dorotko, wypróbuję to ciasto na Sylwestra. Życzę wszystkim wielbicielom ciast Słodkiego Nowego Roku!!!
Ela [2007-12-30 18:53:22]
Tak, można użyć tutaj orzeszków ziemnych. Raz z nimi robiłam i ciasto wyszło równie pyszne - powodzenia i smacznego ;)
Dorota [2007-12-29 20:32:52]
Mam pytanie-czy ktoś może robiąc to ciasto użył orzeszków ziemnych zamiast włoskich? Słyszałam, że też tak można.
ela [2007-12-29 19:55:30]
jest to pyszniutkie ciasto,ale nienazywa się snikers a orzechowiec,snikers ma dodatkowo karmel
aneta [2007-12-10 22:16:05]
ciasto to jest przepyszne. znam recepture 0d babci i muwie wam warto trochę zachodu efekt jest onieśmielający!!!!
wnuczek [2007-12-08 19:34:47]
Nie posiadam tego przepisu ale jadłam też zamiast masy budyniowej masę z jabłek. Równie pyyszne ;9
eta [2007-12-01 14:39:29]
mam ten sam przepis!!!! To ciasto jest "BOSKIE"
Aga [2007-11-26 19:38:18]
Ja mam swój przepis na to pyszne ciasto.W tym na pewno jest za mało mąki do masy budyniowej, ja zamiast kakao dodaję kilka łyzeczek kawy rozpuszczalnej zalanej maleńką ilością gorącej wody,przed dodaniem do gotowego kremu ostudzić.jest pyszna. A co do masy orzechowej to nie jest masa tylko orzechy w karmelu do zapieczenia ciasta,które nakłada się na bardzo lekko podpieczone ciasto i zapieka tylko chwilkę bo potem jest za twarde. żebu ciasto nie było za słodkie ja do masy dodaję mniej cukru Pozdrawiam
Alicja [2007-11-23 09:44:16]
Ja mam bardzo podobny przepis tylko jeszcze jest czekoladowa polewa na wierzch ciasta! to prawdziwa uczta dla podniebienia a kalorie no cóż czasami można sobie pozwolić! zadowoli największego smakosza !
Ilona [2007-11-12 17:05:28]
Ja daje takie same produkty co wyżej,piekę 2 ciasa jednoczesnie na 2 blachach tylko 10 min.170sto.C ,między czasie robie budyń i kłade go gorące 1 ciasto i na budyń zaraz 2 ciasto i tak przykrywam szczelnie foliom aby zaparowalo.Po godzinie robie mase orzechowa i polewam ciasto . najlepsze jest po 2 dniach,
gosia [2007-10-20 20:38:49]
Ciasto rewelacja proste ale ile kalori.Uwielbiam i polecam,znika bardzo szybko ze stolu.
Betty [2007-09-05 21:03:35]
Masę orzechową należy wylać na jeden z surowych placów i dopiero upiec osobno te dwa placki. Czyli jeden pieczemy sam bez niczego, a drugi z wyłożoną na nim masą orzechową. Życzę udanego wypieku. Pozdrawiam ;)
Dorota [2007-07-26 13:06:44]
mam pytanie masę orzechową kładziemy na jescze surowa mase czy dopiero po upuieczeniu ciadta??/prosze o odp
ewelinka [2007-07-26 12:27:05]
najlepsze ciasto pod słońcem :**** moja rodzina je uwielbia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
truskawa;* [2007-05-19 16:39:29]
Snickersik pycha;D tylko ja robię troszke inaczej. Wyrabiam więcej ciasta, dziele je na 3 części i na jedną wylewam zwykły budyń śmietankowy, na drugą skondensowane, słodzone mleko w puszcze (gotowane około 2,5-3 godz) i na trzecią tą mase orzeczową. Pychaaaaaaaaa mniam:) polecam i pozdrawiam słodziutko;)
Marysia;) [2007-05-06 13:24:50]
Czy ktos zna przepis na podobne ciasto z masą jabłkową zamiast budyniowej
wiesia [2007-04-25 15:08:14]
PYSZNE ,ALE MUSI TROCHĘ POLEŻEĆ ŻEBY ZKRUSZAŁO.TRUDNO SIĘ NA NIE DOCZEKAĆ
DAMI [2007-04-19 15:39:33]
Jedynie latem jak są upały to należy to ciasto trzymać w lodówce, a tak to niekoniecznie.
Dorota [2007-04-18 10:12:58]
Dorotko, czy to ciasto należy trzymać w lodówce?
iga [2007-04-06 06:51:03]
Upiekłam mmmmmm pycha naprawde warto upiec wydrukujcie lup przebiszcie ten przepis pycha!
judyta [2007-04-05 18:25:10]
Bardzo, bardzo dobre. Polecam
piggy [2007-04-05 12:50:36]
pych pycha i pych mniam mniam kocham karmel
wielbiciel ciast [2007-04-02 19:58:09]
Zrobiłam placek po raz pierwszy na imieniny męża, zrobił furorę ! Goście się zajadali, nie zostawili nawet okruszka :) Bardzo polecam !
Ania [2007-03-25 12:42:24]
przepyszny przepis.... znam ta wersje- i polecam
berenika [2007-03-24 17:59:44]
przepis na krem nie wiem może jak wam ale mi nie wyszedł następnym razem ugotuje buduń czekoladowy i też będzie dobrze samo ciasto z orzechami jest super
Renia 32 [2007-03-20 21:36:15]
Około 24 porcje.
Dorota [2007-03-16 19:47:58]
Mam jedno pytanko na ile to mniej więcej wychodzi porcji??? ;/
zakłopotana [2007-03-16 16:19:24]
Placek wychodzi bardzo puszny!!:)) Polecam
Basia [2007-03-15 21:24:34]
pychotka!! Snicers wyszedł mi przepyszny.. polecam wszystkim pozdrawiam
Magdulaaa [2007-03-06 21:15:22]
Bardzo dobry placek smakował mojej całej rodzinie polecam go innym
Jrena [2007-03-01 17:48:36]
bardzo dobre ciasto!:) polecam
as [2007-02-24 09:50:15]
Ciasto bardzo pyszne. Do masy dodałam więcej mąki i ... trochę żelatyny. Ciasto jest smaczniejsze na drugi dzień. Tylko górna część z karmelem i orzechami troszkę za twarda chyba mi wyszła... nie wiem, może za długo trzymałam w piekarniku. Ale i tak polecam. Pozdrawiam
Asia [2007-02-04 10:31:09]
Niemożliwe żeby ciasto wyszło takie rzadkie, jeżeli klei się do ręki to należy dodać więcej mąki i ponownie je wyrobić. A jeżeli po upieczeniu wyszło surowe w środku to na drugi raz należy je dłużej piec, a może temperatura była za niska.
Dorota [2007-01-29 17:15:35]
hm.... a ja właśnie jestem w trakcie i ciasto jakies mi sie lepkie , nie fajne zrobiło, łyżką musiałam je nakładac ( proporcje jak na przepisie ) więc nie wiem o co biega :( ??? jedno już upiekłam i... surowe w środu!! jestem załamana!! buuuu a taka miałam ochote na to ciacho!! jak to ciasto zrobić?? pomocy!!!
zielona [2007-01-28 15:08:41]
pycha mówie wam sama ostanio zrobiłam ten placek i wcale nie żałuje
Klaudia :):):):) [2007-01-27 17:28:10]
Ja pieke 3 placki na pierwszy wykladam mase /jablka podsmazone+1op.galaretki/na drugi mase budyniowa i przykrywam plackiem z karmelem,jest pyszne.
lycy [2007-01-20 18:32:37]
Należy tutaj użyć zwykłego "prawdziwego" masła. Powodzenia ;)
Dorota [2007-01-18 09:35:15]
mam pytanie może troche głópie ale jestem poczatkujaca :-)jakie mam dodać masło zwykłe śmietankowe czy margaryne?
ewelina [2007-01-17 20:36:59]
ciasto rewelka pyszne wszystkim smakowało
mamuśkaa [2007-01-06 19:13:03]
Ten przepis jest przeroboiony............troszke ineczej robie karmel i wtedy jest jeszcze lepszy.
Dana [2007-01-06 14:42:32]
Upiekłam według podanego przepisu. wyszłorewelacyjne, dzieciom bardzo smakowało, zresztą mnie również,pychotka
dana [2007-01-02 13:53:27]
Zrobiłam i jest fajne, aczkolwiek baaaardzo słodkie :) Moja rada, to nie robić na zbyt małej blasze, bo wtedy placki wychodza za grube i za ciezkie, i masa pod nimi sie rozplywa... Moze to oczywiste, ale nie wszyscy maja doswiadczenie ;) polecam!
ola [2006-12-16 22:49:39]
Witam! Mam 13 latek i już jadłam to ciasto, bo moja mama takie robi. Mniaaamm!!!! Pychotaa! Polecam snickers'a i pychotkę! Niebo w ustach!
Milena [2006-12-16 20:35:37]
pychaaaaaaaaaa polecam!!!!!!!!!!!!!!
Kamilek:* [2006-12-15 11:49:08]
PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SNIKERS! Z ORZECHAMI!!
MARCIN [2006-12-11 17:06:34]
ja mysle ze jest dobre ale tuczące i trzeba sie odchudać po jego zjedzeniu! pozdrawiam! chuda dziewczyna! ;D :)
Marlenka! [2006-12-03 21:49:52]
rewelacyjny przepis bardzo dobre
dawid [2006-11-15 10:02:15]
bardzo dobry jest ten snicers
mm [2006-11-12 12:40:30]
Baaardzo dobry...szczególnie te orzeszki...oryginalny smak!!
Smakoszka [2006-11-02 21:22:36]
Koleżanka mówiła, że jest takie smaczydło, co się nazywa 'snickers'. Ja: Batonik? Ona: Nie, nie. Ciasto, jadłam u kumpeli, smakowało,mmmm. Znalazłyśmy ten przepis i Magda wzniebowowzięta, bo wygląda na zdj dokładnie jak to, którym uraczyła ją kumpela. A ja też zadowolona, a nóż widelec zaprosi mnie na konsumpcję?
Zielona Żaba [2006-11-01 19:35:37]
zamiast budyniu można dodać puszkę mleka skondensowanego słodzonego wyjdzie takie toffi mleko trzeba gotować przez dwie godziny na gazie Smacznego
aniula [2006-10-30 11:08:31]
To jest takie dobre że ja was proszeee ale troche mało tego i tylko na 2dni mi starczyło PyChOTa pOLeCAm!!!!
SlOdkA [2006-10-18 17:38:09]
Zrobiłam wczoraj,ale do masy dodałam troche wiecej mąki.Wyszło przepyszne.Polecam;)) PS z przełożeniem tez mialam problem,ale warstwe z orzechami przekroiłam na pół.było znacznie łatwiej.
KLARYSKA;)) [2006-10-10 11:28:20]
bardzo fajne ciasto
musli [2006-09-25 14:39:09]
placek pychotka a jeszcze do tego ta polewa od pani Maliny mniammmmmmmmmmmm
niunia [2006-08-24 14:05:53]
DjBarmanie proporcje składników na krem są w sam raz. Zrobiłam budyń z proporcji podanych na stronie, i udał się znakomicie.
Dorota [2006-07-17 21:37:16]
Ciasto pyszne jest ale ktos tu sie niezna na proporcjach jak mozna z lyzeczki maki zrobic budyn z takich proporcji przecierze to niemozliwe a tymbardziej jak mozna wlac jajka z cukrem do budyniu jak to sie zmiesza to to wogule plynne nie jest ?? wedlug mnie ten przepis nie jest dobrze skonstrułowany.
DjBarman [2006-07-17 18:31:23]
pychotka naprawde warto je upiec
martiii [2006-06-07 17:05:11]
Ciasto super! pokusiłam sie dzisiaj z kolezankami żeby coś upiec. no i naprawde warto
-Wercia- [2006-05-05 00:39:45]
Ciasto jest naprawde smaczne :-)Ja pieke trzy placki ,przekladam masa karpatka,a na ostatni placek wylewam ugotowane mleko z puszki i posypuje orzechami wloskimi .
Jola [2006-04-14 19:13:57]
Wszystko byłoby ok gdyby ktoś powiedział mi jak sie przekłada to ciasto .Otóż gdy chciałam przełożyc ostatnią warstwe tą z orzechami na poprzednie to wszystkie rogi poodpadały popękało na środku i wogóle . Nie polecam bo sie rozpada
agata [2006-04-14 15:49:39]
Witam!Upieklam to ciasto w wersji jak p.Malina z tym ze do kremu dodalalam budyn toffi i galaretke pokrojona w kostke.Bylo pyszneDziekuje za przepi
Janka z Grudziadza [2006-03-01 21:53:20]
ciasto wspaniałe NIEBO w ustach !!! rodzinka się zajada.
Aldona [2006-02-27 17:34:50]
robilam te ciasto i jest beznadziejne!!!! to nie jest zaden snikers!!! tylko ciasto z orzechami i jeszcze ta masa orzechowa jest twarda jak skala.... a masa czekoladowac niesmaczna nie ma tofii a przeciez w snikersie to podsawa! nie polecam tego przepisu!!! nic specjalnego. szkoda czasu
ciasto [2006-02-27 13:23:39]
Bardzo smaczne ciasto ale powinno sie nazywac miodownik albo orzechowiec bo do snikersa to potrzeba mleka w puszce,a zamiast kremu budyn wyglada lepiej.
Ewa [2006-02-27 12:53:42]
ciasto jest pyszne ale ja podaje je jak bombonierki w malych kosteczkach,super.
Katarzyna [2006-01-31 17:41:35]
do kremu można dodać cytrynę. jest lepszy
agata [2006-01-20 18:50:08]
bardzo smaczne ale gdy upiekłam tom warstwe z orzechami ni mogłam wyciągnąć z blachy więc orzehy były w środku :D ale ogulnie pyszne polałam czekoladom dla lepszego efektu
agulka 15 [2006-01-18 16:22:57]
ciasto super na 100 procent
marta [2005-12-27 20:17:55]
ciasto bardzo pyszne wprost wspaniałe , lecz trochę zasłodkie jak dla mnie , bo ja nie lubię tak słotkich żeczy
ania [2005-12-27 20:13:28]
ciasto rewelacja poprostu niebo w gebie:)
martuska [2005-12-05 14:16:27]
Ciasto wspaniałe, rzeczywiście b.słodkie, ale to przecież ciasto. Moim zdaniem na blachę 25x36 cm trzeba zwiększyć składniki żeby wyszły 3 placki i jeden posmarowałam kremem toffi. Mniam, mniam. Krem też zrobiłam z 1/2 porcji więcej. Było jak marzenie. Ciasto na placki nie musi wyrosnąć jak biszkop, dlatego nie potrzebny jest proszek do pieczenia. Z sodą jest ok.
ruda [2005-10-15 10:41:25]
Dlaczego do ciasta nie jest dodawany proszek do pieczenia tylko soda z mlekiem ciepłym przecież nie wyrośnie na sodzie tylko na proszku do pieczenia. Czy pozostali zgodzą sie z moją opinią?
Sławek [2005-10-13 00:09:30]
ja do tego ciasta uzywam kremu delekty w proszku o smaku orzechowym swietnie pasuje i porcja odpowiednia
dorota [2005-10-07 11:45:19]
placek godny polecenia jest naprawdę pyszny suupppeeeerrrrr mniam
łakomczuszek [2005-09-19 10:47:02]
ciacho pyszne a masa super wyszła a jaka dobra moja rodzinka się zajadała.Polecam
beata [2005-08-10 21:20:47]
Jesli chodzi o snickersa, to same placki zostawiam na 1 dzien, z czego jeden z nich posmarowany karmelem z orzechami, na drugi dzien przekladam masa, stoi tak jeszcze 1 dzien i dopiero na 3 dzien jest w pelni swych walorow smakowych :)
juliee [2005-07-22 16:37:37]
Szybki przepis na fajny krem krówkowy:puszkę SŁODZONEGO mleka gotować przez 3 godziny. ostudzić i zmiksować z 1/2 kostki margaryny.Pasuje do snikersa i nie tylko :)
Ania [2005-06-25 12:07:11]
Tak, tą masą orzechową można przekładać dowolne ciasto, np. biszkopt lub osobno upieczone placki z kruchego ciasta.
Dorota [2005-06-10 18:14:08]
czy nadawało by się to do kruchego ciasta ???
Piotrek 15 [2005-06-02 12:06:23]
Mam pytanie, bo szukam dobrej masy: czy ta masa orzechowa nadawałaby się do normalnego wyłozenia między dwoma częściami ciasta? Nie chodzi koniecznie o snicersa???
początkująca..=) [2005-05-31 15:55:41]
ja robię zupełnie inaczej to ciasto. 3 placki (jeden z masą orzechową). Na pierwszy śmietankowy budyń (gorący), na to 2 placek. Na niego ugotowane przez 3 godz. słodzone mleko skondensowane i przykryć 3 plackiem z masą orzechową. Mniam, mniam... Koniecznie wypróbujcie.
angelika [2005-05-16 12:28:24]
pycha nic dodać nic ująć
Magdalena Tomaszewska [2005-05-11 17:07:34]
CIASTO SUPER!NAJLEPIEJ SMAKUJE NA DRUGI DZIEN PO PRZYGOTOWANIU!NIE POCHLANIA DUZO CZASU!POLECAM!
JOANNA [2005-05-09 13:39:00]
Ciasto jest bardzo pyszne! Bardzo lubią go moje dzieci.Ja mam też inny przepis na krem i Snikers jest pyszny.Oto przepis:1 szkl.mleka,3/4 szkl. cukru,1 cukier waniliowy to zagotować! Do pół szkl.mleka dodać i wymieszać 2,5łyżki mąki przennej i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej DODAĆ TO do ugotowanego mleka i ugotować budyń! Do gorącego budyniu dodać 15 dkg.margrrynyZWYKŁEJ(może być też KASIA) i zmiksować.Gorącą masę budyniową wlać na upieczony placek i przykryć plackiem z orzechami.SNIKERS - PYCHA!!!!!!
Beata.M. [2005-05-07 19:03:18]
Jeżeli krem jest za słodki to dajcie trochę mniej cukru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do ciasta też dajcie mniej cukru jak jest słodki nie zaszkodzi jest też bardzo dobry!
Beata. [2005-05-07 18:59:57]
ciasto super krem do kitu za zadki kombinowalam z gotowego budyniu ale ciasto zbyt ciezkie by masa utrzymala i wyplywa wyglada nie estetycznie takie plywajace szukam przepis na mase z mleka skondensowanego
lona [2005-05-01 12:56:29]
ciasto super tylko trzeba zrobić podwujną porcje kremu
sylwia skępe [2005-03-31 16:46:04]
Ciasto super! Cała stronka jest też rewelacją
kuchareczka [2005-03-26 09:56:27]
bardzo dobre
Sławka [2005-03-10 11:52:24]
Upiekłam ten placek, jest pyszny, ale trzeba zrobić pół porcji więcej kremu i dać o jedną łyżkę mąki więcej. Najlepiej trzymać placek w lodówce, bardzo dobrze się go wtedy kroi, można go pokroić zaraz po wyjęciu z lodówki, a na stół podać po pół godz.
Barbara [2005-02-19 18:10:24]
dla wygodnych zamiast robić krem radzę kupić gotowy krem typu karpatka, naprawdę się sprawdza
Asia [2005-02-09 13:26:18]
zrobilam tego snikersa, mi osobiscie nie smakowal bo byl za slodki, ale moj maz zachwycal sie nim, dzis pieke skubanca, mam nadzieje ze sie uda jesli tak to dam wam przepis bo jest wysmienity, pozdrawiam wszystkie kucharki :) Magda
magda [2005-01-31 09:57:44]
Ciasto rewelacja,upieklam w wersji z mlekiem skondensowanym i bylo zbyt slodkie.Trzeba dodac polowe cukru z przepisu do ciasta i kremu.Pieke je dzisiaj dlo mojego synka na urodzinki.Cala stronka jest super i przepisy sprawdzone.Pozdrawiam.
Monika [2005-01-14 18:23:34]
To ciasto jest super! Mój syn je uwielbia, robię go niemal co tydzień.
Inka [2005-01-02 15:19:24]
CIASTO NAPRAWDĘ REWELACYJNE NIEBO W GĘBIE
KASIA [2004-12-30 15:47:32]
Pyszniutki.Upiekłam go na święta i jestem zachwycona.Polecam wszystkim kochającym słodkości!!!!!!(puszke gotowałam 2.5 godz)
lorika [2004-12-28 17:52:23]
Ja na ostatnią warstwę daję karmel z mleka skondensowanego. Puszkę mleka słodzonego należy gotwać przez 2,5 godziny. Pycha tylko bardzo słodkie więc do kremu i ciasta daje mniej cukru
Szprotka [2004-12-01 09:48:00]
ciasto bardzo dobre , tylko ze ja robie podwujny krem i dwie lyzki maki
kasiulek [2004-11-29 16:42:44]
troche za slodkiei krem zrobilam ze szkl mleka ,calego masla i dwoch lyzek kakao i maki a tak to dobre:)
cerera [2004-11-28 20:25:57]
DANKA czy mogła byś mi przesłać ten przepis na 3 placki gdyż kiedyś jadłem u znajomego SNIKERSA właśnie składającego sie z 3 placków zj3michal@poczta.onet.pl
Michał [2004-10-28 17:09:18]
Ja robię podobne ciasto,ale piekę trzy placki,pierwszy smaruję kwaśnym dżemem np.z czarnej porzeczki lub agrestowym, drugi placek przekładam kremem,lecz krem robie z masła cukru pudru i kwaśnej śmietany, a trzeci placek to z masą orzechowa -pycha
Ziutka [2004-08-29 23:33:00]
Tak w przepisie podana jest tylko 1 łyżeczka mąki, ale jeżeli ktoś uważa że jast to jednak za mało to oczywiście można dodać wiecej. Jak dla mnie proporcja składników jest ok.
Dorota [2004-07-02 12:15:24]
Z karmelem ciasto jest pyszne, ale przepis na krem jest do niczego. Ja gotuję gęsty budyń idodaję do utartego masła z cukrem.
kasia [2004-05-28 17:44:19]
Bardzo dobre. Wersja z krówkami - trochę za słodkie. Lepiej użyć polewę czekoladową.
Alicja [2004-05-26 12:39:08]
Bardzo dobre ciasto,ale do masy trzeba dodać więcej mąki.
Ewa D. [2004-05-15 17:40:10]
Ciasto bardzo słodkie,ale smaczne.Tylko ten krem coś za rzadki wyszedł.Może trzeba więcej mąki.Ja następnym razem ugotuję zwykły waniliowy budyń i utrę go z masłem.
Sylwia [2004-05-09 20:41:24]
Ja piekę 3 placki. Na pierwszy wylewam gorącą masę budyniową, na drugi ugotowane mleko w puszce i przykrywam plackiem z masą orzechową. Również coś wspaniałego.
Danka [2004-04-26 19:20:45]
czy do kremu wystarczy tylko jedna łyżeczka mąki ???????
aga [2004-04-20 11:52:07]
bardzo smaczne moja rodzina uwielbia
teresa [2004-04-14 14:58:01]
ciasto nawet nawet, zastrzezenia mam jedynie do przelozenia... takie sobie...
Ewelina [2004-04-09 17:50:57]
ja znam troche w innej wersji na ciasto wylewam mleko skondensowane slodzone ktore gotuje uprzednio 3 godz. i studze cos pysznego
asia ze slupska [2004-03-02 22:15:05]
Ja na ciasto wylewam jeszcze polewę z krówek:30 dag krówek,5 łyżek mleka, 1/2 łyżki kasi.Wszystko razem rozpuszczam i polewam ciasto. Moja rodzina je uwielbia.
Malina [2004-01-28 21:32:03]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl