naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 13.09.2011
Odsłon dziennie: 1

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

1 kg owoców czarnego bzu
1 szklanka wody
½ kg cukru

Sposób wykonania:

Owoce czarnego bzu obrać z gałązek (można widelcem). Opłukać i osuszyć. Przełożyć do garnka, wlać wodę i zagotować. Gotować na średnim ogniu przez 15 minut.

Następnie przecedzić i przetrzeć przez sitko. Do czystego soku wsypać cukier, wymieszać i zagotować. Przelać do czystych i suchych słoików. Szczelnie zakręcić i pasteryzować 15 minut. Ostudzić i wynieść do ciemnej piwnicy.

Składniki wystarczą na 1 słoik po 500 ml i 2 słoiki po 200 ml.

Smacznego.

Sprawdź korzyści na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepisów: 1342 6239
Liczba porad kulinarnych: Brak 1494
Reklamy: Brak
Możesz dodawać przepisy: Nie Tak
Wartości odżywcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepisów: Nie Tak
Wyszukiwanie wg składników: Nie Tak
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dzięki, spróbuję tak zrobić w przyszłym roku. Również pozdrawiam :)
Dorota [2013-09-27 11:55:23]
Taką ilość cukru to ja dodaję do 5 kg owoców . Robię taki sok od kilku lat i jest bardzo smaczny i nic się z nim nie dzieje Pozdrawiam.
Ewa [2013-09-26 13:39:59]
Można zrobić sok z owoców czarnego bzu w sokowniku, ja akurat go nie miałam i zrobiłam inną metodą, i wody tutaj trochę trzeba dodać, żeby owoce się nie przypaliły, przysmażyły ;) Pozdrawiam :)
Dorota [2013-09-24 12:34:49]
nie robiłam soku z bzu ,chcę spróbować ,ale zastanawiam się po co woda? czy ten sok można zrobić w sokowniku bez gotowania z wodą?
ewa [2013-09-12 13:48:42]
Też robię taki sok tylko ja dodaję do gotowania liście wiśni-zmienia zapach i ma pyszny wiśniowy posmak. Polecam
Ewelina [2013-02-14 14:58:02]
Jak się gotuje to ma rzeczywiście trochę taki inny zapach, ale nie jest znowu tragiczny. Ważne jest aby gotować owoce bez gałązek. Zimny sok już lepiej smakuje, ale trzeba go zapasteryzować i odstawić do piwnicy, musi trochę poleżakować. Jest naprawdę pyszny, pozdrawiam.
Dorota [2012-09-17 12:11:46]
Tak jak kazali zrobiłam, lecz zapomnieli dodać że cholernie śmierdzi przy gotowaniu i tak też smakuje... Zastanawiam się co jest nie tak ?! No i dzieci na pewno tego nie ruszą..... :(
GOCHA [2012-09-17 11:57:25]
To cieszę się, że się udał i że smakuje. Na zdrowie!
Dorota [2011-11-25 19:42:57]
ZROBIŁAM SOK Z TEGO PRZEPISU. JEST WSPANIAŁY. POLECAM ZYSTKIM.
BENIA [2011-11-25 17:26:37]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl
Zapisz się już teraz
Aby otrzymywać smaczne przepisy
i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:
Smaczne listy są darmowe.