Przepisy Extra

Surówka z kalarepy na kolorowo

Składniki:

50 dag kalarepy
10 dag marchwi
5 dag selera
5 dag pora
5 dag ogórków kiszonych
2 łyżki oleju
ostra papryka w proszku
oregano
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Kalarepę, marchew i seler obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por i ogórki kiszone i pokroić w kostkę.

Do miski przełożyć kalarepę, marchew, seler, por i ogórki kiszone. Dodać olej, szczyptę ostrej papryki w proszku i oregano. Całość razem dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Podane składniki wystarczą na około 6 porcji.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.