Przepisy Extra

Surówka z kapusty, papryki i oliwek

Składniki:

50 dag białej kapusty
sól czosnkowa
20 dag czerwonej papryki
5 dag pora
5 dag zielonych oliwek
3 łyżki oleju z pestek winogron
kilka kropli soku z cytryny
majeranek
tymianek
pieprz kolorowy

Sposób wykonania:

Białą kapustę opłukać i poszatkować. Przełożyć do miski, dodać szczyptę soli czosnkowej, wymieszać i odstawić na około 30 minut.

Czerwoną paprykę przekroić, oczyścić z nasion, opłukać i pokroić w paski. Por opłukać i pokroić w półplasterki. Zielone oliwki wyjąć z zalewy i pokroić w plasterki.

Do kapusty dodać czerwoną paprykę, por, zielone oliwki, olej z pestek winogron, kilka kropli soku z cytryny, szczyptę majeranku, tymianku i kolorowego pieprzu. Całość dokładnie razem wymieszać i odstawić na około 30 minut.

Podane składniki wystarczą na około 5-6 porcji.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.