naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 02.02.2004
Odsłon dziennie: 21

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

1 ½ kg kapusty pekińskiej
1 duża marchewka
1 duża pietruszka
1 opakowanie sosu koperkowego w proszku
pieprz
sól
wegeta
zielona pietruszka
r e k l a m a
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu.

Kapustę, marchewkę i pietruszkę przełożyć do miski, wlać sos koperkowy i wymieszać. Doprawić do smaku.

Podawać jako dodatek do ziemniaków i różnego rodzaju mięs.

Smacznego.

W świąteczno-noworocznej promocji do rocznego abonamentu extra.smaczny.pl otrzymujesz gratis aż 6 miesięcy dostępu. Promocja trwa do 31 grudnia 2014.
Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6554 sprawdzonych przepisów i 1497 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 1,11 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Śmieszni są ci, co się nie przejmują się chemią w gotowych sosikach albo octem w gotowych kubełeczkach z surówkami, bo pewnie myślą, że zdrowo się odżywiają! A poza tym żadna to sztuka zrobić smaczną sałatkę z byle czego gdy się doprawia glutaminianem sodu!
wole schabowe [2011-09-26 11:13:43]
JA ROBIĘ SAMA SOS.OLEJ LUB OLIWA SOS SOJOWY, I SŁODKO-PIKANTNY TAO TAO, MOJA MAMUSIA KTÓRA NIE LUBI PEKŃSKIEJ ZAJADA SIE
TESSA [2009-11-11 14:39:07]
Ja dodaję troszkę pora
ala5a [2009-11-09 13:10:03]
Można do tego wszystkiego dodać pokrojonego w kostkę kurczaka pieczonego i ciutkę przyprawy GYROS to dopiero będzie faza.
soffia sierpień 2009 [2009-08-27 09:02:58]
Ja przygotowuje także surówkę z kapusty pekinskiej,zielonego świeżego ogórka,pomidora,papryki kolorowej,kukurydzy.Wszystko mieszam z majonezem i odrobiną oleju słonecznikowego.Pycha!!!!
asia [2009-02-01 11:43:09]
dziękuje za przepis Surówka z kapusty pekińskiej
Magda [2007-11-15 15:33:10]
Na plus. Jak dla mnie to pyszotka.
Magducha... [2007-11-13 22:52:41]
Do pokrojonej kapustki dodaję łyżeczkę cukru, nieco soli, pieprzę oraz łyżkę octu basamicznego oraz 2-3 łyżki oliwy, wymieszać i gotowe bez chemii w postaci vegety
Jola [2007-10-24 14:50:45]
SUPEROWSKA :)
koki [2007-08-06 15:28:25]
Prosta i pyszna.Nigdy nie wychodzily mi tego typu surowki,z powodu przyprawienia a tu sos z torebeczki zalatwil wszystko,super.Zjedlismy ja ze smakiem :) Pozdrawiam.
Monka [2007-06-28 16:47:05]
Ja do kapusty dodaję pokrojony pomidor ,kukurydzę - wszystko lekko solę ,dodaję trochę cukru , kwasku cytrynowego i mieszam .Przed podaniem na stół daję łyżkę majonezu , wymieszam i gotowe .
nina [2007-05-13 00:32:48]
Ja do tej sałatki dodaję kukurydzę jajko ugotowane na twardo pokrojoną paprykę i majonez .jest super
iwona [2007-05-06 18:11:38]
Jest smaczna i prosta w wykonaniu
Agnieszka [2007-03-11 13:26:43]
SZUKAM przepisu na surówkę kapusta pekińska i oliwki. Czy może ktoś taki zna?
Kaska [2007-03-10 19:58:02]
Chemia jest wszedzie gdyby człowiek miałby sie nią zamartwiać musiałby nic nie jeść!!!! P.S. Sałatka jest super....:)))))
Siwek [2007-02-06 21:34:20]
kazdy je to co lubi to co się tu czepiac o chemie. lola
lola [2007-02-03 11:58:28]
Owszem, część takiego sosu to chemia, ale pokażcie mi chociaż jeden produkt spożywczy, który jest jej pozbawiony?No ale jesli nie chcecie sosu z torebki możecie użyc lubczyku,czosnku granulowanego i suszonego koperku,a wszystko to zmieszać z oliwą, sokiem z cytryny i szczyptą cukru i odrobina soli do smaku- smakuje równie dobrze, chociaz glutaminian sodu w sosikach torebkowych powoduje, iz są one smaczniejsze niż sos własnej roboty.
Lunka [2007-01-20 10:14:32]
a ta kapusta to pewnie wyhodowana bez chemii?
violetta [2006-12-03 12:28:36]
można dodać :rodzynki,morele suszone(pokrojone w małe kawałki),orzechy włoskie też pokrojone; w innej wersji pomidory bez skórki oraz grzybki konserwowe(oczywiście pokrojone) To zależy od upodobań smakowych.
Gabi [2006-09-13 14:56:35]
Jest super , proponuje dodać sok z cytryny , kukuryczę i rzodkiewkę .Wtedy Superr. Pozdrawiam
kamila [2006-09-08 13:13:32]
Pychotka!
Ala [2006-09-06 13:22:43]
uwielbiam ten sos koperkowy, dodaje go do roznych surowek. A co do chemii to jest ona wszedzie, wiec nie mamy wyboru.
Jola_A. [2006-06-02 09:25:21]
do kapusty dodaję po jednej kolorowej papryce,kukurydzę,fasolę czerwoną w puszce,świeży ogórek,dwa pomidory,czerwoną cebulę,wszystko mieszam,dodaję do smaku sos koperkowy,łyżkę majonezu doprawiam do smaku.Pycha.
lidka [2006-04-12 19:54:55]
ja do pekinki robie sos winegrey: -2lyzki musztardy ucieram na puszysta mase dodaje odrobine oliwy troche cukru posiekany czosnek sol pieprz i duzo zieleniny i sok z cytryny razem mieszam i polewam pekinke zero chemi
mona [2006-02-18 19:48:34]
dośc że dac wam przepis to jeszcze żle
ania 11.02.06 [2006-02-11 18:11:02]
a w czym dzisiaj nie ma chemii ludzie co sie sosu czepiacie !!!a ja i tak wole sos grecki:)
donia [2005-08-04 12:28:41]
Ja przygotowuje także surówkę z kapusty pekinskiej,zielonego świeżego ogórka,pomidora,papryki kolorowej,kukurydzy.Wszystko mieszam z majonezem i odrobiną oleju słonecznikowego.Pycha!!!!
J [2005-07-21 21:35:11]
ja do pekinskiej dodaję jeszcze ogóra kiszonego
beacia 11,06,2005 Sosnowiec [2005-06-11 18:57:39]
Gdy bardzo sie spiesze robie właśnie surówke z pekińskiej. Kapustę drobno szatkuję, dodaje kukurydze lub groszek, do tego majonez lub jogurt naturalny (wedle uznania) nastepnie przyprawiam odrobina pieprzu i najwazniejsze -curry!! Bardzo szybka i naprawde pyszna. Polecam.
Reni:) [2005-02-14 16:14:47]
jest poprostu pyszna
chmurka [2005-02-02 06:19:30]
Ale bzdury wygadujecie o tej chemii
Olga [2004-12-22 13:38:59]
Bardzo prosze uwazac na wegete, bo chociaz nadaje wspanialy smak potrawom, to posiada MSG, ktore malo ze powoli "dziurawi" (doslownie) nasze kiszki, to uzaleznia nas od siebie tak jak palacza papierosy. Poza tym wszelkie sztuczne dodatki smakowe jak i kolorystyczne sa niebezpieczne dla zdrowia (chemikalia) fizycznego jak i psychicznego (nadmierna pobudliwosc u dzieci). To taka uwaga na marginesie. Lepiej dodac drobno zmielony lubczyk sproszkowany (smak maggi), inne ziola, naturalna przyprawe sojowa "Bragg" - Liquig Aminos (organiczna) lub w ogole jakiekolwiek przyprawy nie zawierajace MSG.
Tekla [2004-11-14 03:02:50]
Sałatkę można kupić w plastikowym kubełku w markecie i bez cudowania
Geant [2004-09-25 11:32:08]
czepiacie sie!
Carmen [2004-09-07 16:01:03]
Często robię taką surówkę,ale zamiast pietruszki dodaję paprykę surową ,albo marynowana.Sos z torebki jest bardzo dobry,wole jednak wersję ziołowo-koperkową.
aba [2004-06-21 19:18:49]
A co to za chemia w takim sosie. Trochę koperku i przypraw. A wszystko dodaje się do oleju. Dokładnie to samo można przygotować samemu. Tylko potrwa to dłużej. A chemia? Wszyscy mamy jej pod dostatkiem :) Więc co komu szkodzi taki sosik. A nawiasem mówiąc jest on bardzo dobry i bardzo pasuje do tej sałatki.
Marcin [2004-02-26 08:46:57]
Zgadzam się z przedmówcą! Tym bardziej że ten sos jest b. prosty do zrobienia. Autor poszedł na łatwizne.
Tom5 [2004-02-26 08:28:05]
A czy nie lepiej taki sos przygotować samemu, a nie wszędzie korzystać z tej chemii. Mamy jej pod dostatkiem.
AmmmP [2004-02-11 12:13:56]
Skomentuj

Autor:
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl