Przepisy Extra

Surówka z kapusty pekińskiej, kiszonych ogórków i jabłek

Błyskawiczny przepis na super smaczną, soczystą i zdrową surówkę obiadową z: popularnej pekinki, jabłek, pora i ogórków kiszonych... pycha! Można ją wzbogacić jeszcze o zielone dodatki, typu szczypiorek, koperek lub natkę zielonej pietruszki.

Szybko się ją robi, ale też szybko ze stołu znika... ;)

Ta surówka pasuje do wszystkiego, idealna jest na obiad, ale i na przyjęcie. Jest ona chrupiąca i cieszy się zawsze dużym powodzeniem!

Zatem smacznego :)

Surówka z kapusty pekińskiej, kiszonych ogórków i jabłek

Składniki:

½ kapusty pekińskiej (ok. 1 kg)
40 dag ogórków kiszonych
20 dag jabłek
1 por
ok. 6 łyżek majonezu
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i osączyć z soku. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Por pokroić w półplasterki.

Do dużej miski przełożyć kapustę pekińską, ogórki kiszone, jabłka i por. Dodać majonez, sól i pierz do smaku. Razem wymieszać i podawać jako dodatek do drugiego dania.

Smacznego.

Dodane przez Ewelinka w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.