Przepisy Extra

Surówka z kapusty włoskiej

Składniki:

½ kapusty włoskiej
sól
1 cebula
sok z cytryny
1 pomidor
2 łyżki oliwy z oliwek
bazylia

Sposób wykonania:

Kapustę włoską umyć, osuszyć i poszatkować. Posolić, wymieszać i zostawić na około 30 minut. Cebulę pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i dodać do kapusty. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i wraz z sokiem dodać do kapusty. Następnie dodać oliwę z oliwek i bazylię. Wszystko dokładnie wymieszać.

Podawać z ziemniaczkami i ulubionym mięskiem.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dziękuję bardzo :) Ja ją bardzo lubię i często przygotowuję, bo jest łatwa, pyszna i zdrowa. Życzę powodzenia i smacznego :)
Dorota [2016-01-12 23:01:51]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.