Surówka z kapusty włoskiej

2.920558497 stars based on 2077 reviews Surówki

Składniki:

½ kapusty włoskiej
sól
1 cebula
sok z cytryny
1 pomidor
2 łyżki oliwy z oliwek
bazylia

Sposób wykonania:

Kapustę włoską umyć, osuszyć i poszatkować. Posolić, wymieszać i zostawić na około 30 minut. Cebulę pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i dodać do kapusty. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i wraz z sokiem dodać do kapusty. Następnie dodać oliwę z oliwek i bazylię. Wszystko dokładnie wymieszać.

Podawać z ziemniaczkami i ulubionym mięskiem.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
cebula cytryna kapusta oliwa owoce pomidor sok surówki warzywa wiosna Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl
?>