Torcik Cappuccino bez pieczenia

2.506583506 stars based on 1443 reviews Ciasta i słodkości
Autor:
Dodano:

Odsłon dziennie: 2

Składniki:

1 jajko
5 żółtek
3 serki homogenizowane waniliowe
1 kostka masła
2 szklanki mleka w proszku
¾ szklanki cukru
3 paczki okrągłych biszkoptów
3 łyżki prawdziwej kawy
2 łyżki żelatyny (rozpuszczonej w ½ szklanki wody)
gorzka czekolada
¼ szklanki cukru

Sposób wykonania:

Zaparzyć kawę w 1 szklance wody i ostudzić. Jajka ubić z cukrem na parze do białości. Wystudzić. Utrzeć masło na pulchną masę, dodawać po trochu ubite jajka, dalej ucierać. Dodać serki, mleko w proszku ciągle mieszając, pod koniec dodać tężejącą żelatynę.

Biszkopty ułożyć w średniej wielkości tortownicy, nasączyć kawą, przykryć połową masy. Następnie położyć biszkopty, nasączyć je kawą i przykryć resztą masy. Wszystko przykryć biszkoptami.

Gotowy torcik polać rozpuszczoną z cukrem czekoladą.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
biszkopty ciasta cukier jajko kawa krem masło mleko słodkości torty żelatyna Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
super ciastko. pyszne..
emilka [2007-12-26 13:19:14]
Ja ubijam jajka w garnku do mleka (takim z gwizdkiem i podwójnym dnem w ktorym jest woda) na malutkim ogniu. Szybko i skutecznie. Ciasto proste w wykonaniu i przede wszytskim świetne w smaku.
Natala [2006-11-18 18:41:41]
Tak, można użyć mleka granulowanego w proszku.
Dorota [2006-08-03 16:33:09]
MOZE BYC MLOEKO W PROSZKU GRANULOWANE?
Julitka [2006-08-03 14:00:40]
Ubijanie jajek na parze: Do większego garnka należy wlać wodę i zagotować, a do mniejszego garnka należy wbić jajka i wsypać cukier. Następnie mały garnek należy włożyć do dużego, ale tak, aby spód mniejszego garnka nie stykał się z gotującą się wodą w dużym garnku. Znajdujące się w małym garnku jajka należy ubijać mikserem na puszystą masę. Potem garnek z jajkami należy zdjąć z ognia i jeszcze chwilę ubijać. Następnie odłożyć na bok, aby ostygło.
Dorota [2006-01-07 11:39:46]
mam problem: jak jajka ubić na parze?
Blanka [2006-01-04 17:27:29]
Mam dopiero:) 21 lat, ale piekę już od dawna i dotąd piekłam wiele rodzajów ciast, ale żadne nie było tak smaczne jak torcik cappuccino:) Tylko na wierzch również wylewam tężejącą galaretkę jak Ania:) - polecam!!!
Joanna [2005-09-21 16:18:50]
Dziwię się, że to ciasto ma tak niską średnią - jest po prostu rewelacyjne w smaku!!!
Ryba [2005-09-21 16:15:44]
Ja zamiast polewy używam na wierzch galaretki - polecam:)
Ania [2005-09-12 13:52:27]
Torcik jest pyszny, tylko po co do gorzkiej czekolady dodawać jeszcze cukier!! Sama czekolada jest wystarczająco słodka.
kristiana [2005-09-11 00:28:51]
pppppyyyycccchhhhooottttkkkkaaa robiłam juz chyba ze sto razy
monika [2005-09-09 22:07:05]
Nawet moja teściowa chciała przepis hehe ciacho naprawdę rewelacja!!!
Ania [2005-09-08 12:56:44]
ciasto polecam pyszne i zawsze sie udaje,nie znam nikogo komu by nie smakowało
Magda S [2005-01-12 23:54:56]
Dla mnie pychotka!!!!!!!!!!Ja robię to już od dawna ale biszkopty maczam w rozpuszczonej galaretce agrestowej.Paluszki lizać!
Jola [2004-12-09 21:23:33]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl
?>