Zielona sałatka z pestkami dyni i słonecznikiem

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
3.461538461 stars based on 13 reviews Sałatki

Składniki:

15 dag zielonej sałaty (1/2 główki)
35 dag pomidorów
125 gram mozzarelli
6 dag pora (kawałek)
pęczek szczypiorku
bazylia
3 gramy pestek dyni (3 łyżki)
3 gramy łuskanego słonecznika (3 łyżki)
1 łyżeczka masła
pieprz

Sposób wykonania:

Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Pomidory opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Mozzarellę wyciągnąć z zalewy i pokroić w dużą kostkę. Por opłukać, osuszyć i pokroić w plasterki. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do rondelka przełożyć pestki dyni i łuskany słonecznik. Dodać masło, razem wymieszać i lekko zrumienić na małym ogniu, od czasu do czasu wymieszać, aby się nie przypaliło. Ostudzić.

Do dużej miski przełożyć zieloną sałatę, pomidory, mozzarellę, por, szczypiorek, szczyptę bazylii i ostudzone pestki dyni ze słonecznikiem. Wszystko dokładnie razem wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na około 15 minut.

Sałatkę można podawać jako dodatek do drugiego dania lub jako dodatek do potraw z grilla.

Smacznego.

7014
sprawdzonych przepisów
oraz
1497
porad kulinarnych
informacje o
KALORIACH I WARTOŚCIACH ODŻYWCZYCH
przy każdym przepisie
ZERO
REKLAM
KALKULATOR KALORII
i wartości odżywczych
możliwość
DODAWANIA
własnych przepisów
Koszt dostępu wynosi od 1,66 zł miesięcznie (zależy od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności). Możliwość płatności przelewem elektronicznym, sms'em, kartą kredytową.
r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.