naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 24.10.2011
Odsłon dziennie: 13

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

Zupa:
½ kg cebuli
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku
3 łyżki mąki pszennej
ok. 750 ml bulionu
przyprawa w płynie Maggi
sól
pieprz
Dodatkowo:
4 kromki chleba tostowego
10 dag żółtego sera (np. ementaler)

Sposób wykonania:

Cebulę obrać, opłukać i pokroić w plasterki. Następnie zrumienić na maśle. Pod koniec dodać zmiażdżony czosnek i mąkę pszenną. Ostudzić i zmiksować blenderem. Wlać bulion i zagotować. Na koniec przyprawić do smaku przyprawą w płynie Maggi, solą i pieprzem.

Chleb tostowy pokroić w kostkę i zrumienić na patelni teflonowej (bez tłuszczu). Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Gorącą zupę cebulową rozlać do talerzy. Na wierzchu położyć grzanki i posypać żółtym serem.

Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.

Smacznego.

Sprawdź korzyści na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepisów: 1408 6362
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: Brak
Możesz dodawać przepisy: Nie Tak
Wartości odżywcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepisów: Nie Tak
Wyszukiwanie wg składników: Nie Tak
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Zupka wyszła meega! ;)
xyz [2013-12-03 12:41:59]
Ja nie dodałam maggi ale dolałam troszkę maślanki i wyszła super. Dzięki za przepis:))
Mamuśka [2013-03-01 21:50:50]
Proszę bardzo i cieszę się, że zupka smakowała :)
Dorota [2013-03-01 14:39:41]
Ja nie dodałam maggi ale dolałam troszkę maślanki i wyszła super. Dzięki za przepis:))
Mamuśka [2013-03-01 14:36:49]
Mi wyszła jakas czosnkowa bardzo .. Nie była zła ale mogła być lepsza .. Bede jeszcze próbować ją gotować ale z mniejszą ilością czosnku :)
Ilona [2013-01-19 14:59:33]
Bulion można zrobić w następujący sposób: Do dużego garnka wlać zimną wodę, dodać mięso z kością np. wołowe i gotować na średnim ogniu około 90 minut, następnie zebrać szumowiny i dodać obrane warzywa: marchew, pietruszkę, seler, cebulę (można ją wcześniej lekko opalić nad ogniem) i przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarenkach. Można też dodać lubczyk, por, ząbki czosnku lub suszone grzyby. Całość jeszcze gotować razem przez około 30 minut. Na koniec przyprawić do smaku solą, pieprzem i bulion przecedzić. Do czystego bulionu można dodać drobno pokrojony koperek lub natkę zielonej pietruszki. Smacznego :)
Dorota [2013-01-04 21:40:39]
To bardzo się cieszę, że zupka tak zasmakowała. Życzę smacznego i serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2012-10-16 09:38:22]
coz po raz kolejny wracam do tego przepisu dzis na obiad ZUPA CEBULOWA pycha pozdrawiam sasia
sasia [2012-10-16 09:30:05]
Pyszna zupka :) aczkolwiek nie dodałam magii i też było świetnie :)
Paula [2012-10-11 20:04:59]
Bulion jak zrobic?
kKasia [2012-10-09 18:55:35]
Dziękuję za skorzystanie z przepisu, mam nadzieję, że zupka smakowała. Również pozdrawiam :)
Dorota [2012-09-22 22:04:39]
jesienna pogoda, także dziś Twoja zupka na obiad! pozdrawaim:)
Ola [2012-09-22 12:15:59]
Bardzo się cieszę, że zupa smakowała :)
Dorota [2012-03-23 13:55:41]
zupa rewelacyjna polecam goraco :)
magda [2012-03-22 21:40:54]
Można dodać, pozdrawiam :)
Dorota [2011-10-26 10:48:34]
Cebulowa bez tymianku ????
murys [2011-10-26 09:47:34]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl