Zupa z dyni

Dodane przez w dniu
2 opinie | Wyraź opinię
4.875 stars based on 8 reviews Zupy

Składniki:

50 dag dyni (już obranej)
3 dag masła
10 dag cebuli (1 średnia)
2 ząbki czosnku
750 ml bulionu
10 dag serka topionego kremowego (1 kostka)
pieprz

Sposób wykonania:

Obraną dynię pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć.

Masło roztopić, dodać do niego cebulę i zeszklić. Następnie dodać dynię, wymieszać i razem smażyć. Pod koniec smażenia dodać czosnek, wymieszać i lekko przestudzić.

Następnie zmiksować blenderem i wlać bulion. Wymieszać łyżką i zagotować. Na koniec dodać serek topiony i dokładnie rozmieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.

Smacznego.

Czytaj także:
r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
Nie trzeba go koniecznie dodawać, pozdrawiam :)
Dorota [2011-09-18 10:42:48]
Dzień dobry :) Serek topiony można dodać, ale to nie jest konieczne. Ten serek dodaje smaku i zagęszcza zupę, ale można go nie dodawać bądź zastąpić śmietaną 18% lub jogurtem. Pozdrawiam :)
Dorota [2011-09-02 12:48:31]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.