naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 02.09.2011
Odsłon dziennie: 2

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

50 dag dyni (już obranej)
3 dag masła
10 dag cebuli (1 średnia)
2 ząbki czosnku
750 ml bulionu
10 dag serka topionego kremowego (1 kostka)
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Obraną dynię pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć.

Masło roztopić, dodać do niego cebulę i zeszklić. Następnie dodać dynię, wymieszać i razem smażyć. Pod koniec smażenia dodać czosnek, wymieszać i lekko przestudzić.

Następnie zmiksować blenderem i wlać bulion. Wymieszać łyżką i zagotować. Na koniec dodać serek topiony i dokładnie rozmieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Nie trzeba go koniecznie dodawać, pozdrawiam :)
Dorota [2011-09-18 10:42:48]
Witam!Czy muszę dodać czosnek !!!!!!!!!!!!
jgust [2011-09-18 09:30:33]
Dzień dobry :) Serek topiony można dodać, ale to nie jest konieczne. Ten serek dodaje smaku i zagęszcza zupę, ale można go nie dodawać bądź zastąpić śmietaną 18% lub jogurtem. Pozdrawiam :)
Dorota [2011-09-02 12:48:31]
Dzień dobry Pani Doroto.Mam pytanie,czy trzeba dodać do tej zupy na koniec serek topiony?
Hanna [2011-09-02 12:41:29]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl