Przepisy na ciasta

Bananowa babka z cytrynową nutką
Puszysta, aromatyczna i słodka babeczka z bananami :) Jest prosta i błyskawiczna do zrobienia, a przede wszystkim jest fajnym sposobem na wykorzystanie dojrzałych bananów, które jak już dojrzeją i mają tę nieciekawą brązową skórkę to leżą i leżą w naszej kuchni.
Sezamowe ciasteczka z piernikową nutką
Sezam zmielić w młynku do kawy (wysypać małą ilość do młynka i krótko mielić, na proszek).
Makowiec z masą śmietankową i jabłkową
Do miski wsypać mielone orzechy laskowe, mąkę kukurydzianą, cukier puder i szczyptę soli.
Piernik z kefirem i bakaliami
Mąkę pszenną (łyżkę mąki odłożyć do bakalii) wymieszać z przyprawą do piernika, kakao do ciast i sodą oczyszczoną.
Pierniki z nutką kawy
Pierniki z dodatkiem sypanej kawy - mmm... zapowiadają się znakomicie :) Właśnie się pieką!
Delikatny torcik przekładany budyniowo-kokosową masą
To biały delikatny torcik na białe zimowe Święta Bożego Narodzenia :) Jest łatwy, prosty do zrobienia i nie wymaga skomplikowanych składników, praktycznie używamy do niego to, co mamy zawsze pod ręką.
Choinka z ciasta francuskiego
Jeśli nie macie pomysłu jeszcze na świąteczne wypieki to ja jako numer jeden polecam przepyszną i prześliczną CHOINKĘ z ciasta francuskiego :)
Babka z przyprawą do piernika
Jajka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną, sodą oczyszczoną i przyprawą do piernika.
Orzechowy przekładaniec z dynią i galaretką
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści.
Kokosowy jabłecznik
Jest to jabłecznik pieczony na kruchym, kokosowym cieście bazującym tylko i wyłącznie na kokosowej mące, która ma łagodny smak i lekką konsystencję.
reklama
Śmietankowiec na biszkopcie z owocami i galaretką
Jasny biszkopt, na nim dużo, dużo słodkiej i aromatycznej śmietanki, a na górze galaretka - zgadnijcie jaka? ;)
Ciasto z gruszkami i kremem budyniowo-rumowym
To ucierane kakaowe ciasto, które pieczone jest razem z soczystymi gruszkami. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta, wykłada się budyniowo-rumowy krem i całość polewa słodką i niezawodną polewą czekoladową - mniam :)
Wiśniowy przekładaniec z delikatną pianką
To warstwowe i mocno kolorowe ciasto na miękkim i puszystym biszkopcie. Pięknie prezentuje się na stole i jest idealne na każdą okazję.
Biszkopt z musem serowo-truskawkowym
Biszkopt z musem serowo-truskawkowym to miękkie, wilgotne i słodkie ciasto na każdą okazję :)
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.