Najlepsze przepisy na ciasta

Krucho-owocowa pychotka
Do miski wsypać mąkę pszenną, cukier, proszek do pieczenia, dodać margarynę i olej.
Tort śmietankowy z brzoskwiniami
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści.
Biały migdałowy lukier
Do szklanki wsypać cukier puder, a następnie dodać do niego przegotowaną, zimną wodę, sok z cytryny i kilka kropel aromatu migdałowego.
Tort śmietankowo-czekoladowy z chałwą
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i ubijać dalej.
Ciasto biszkoptowe z masą krówkową i pianką
Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać na gładką masę. Następnie dodać żółtka i jeszcze ubijać.
Polewa czekoladowa
Żelatynę namoczyć w około 4 łyżkach zimnej wody. Gdy napęcznieje, podgrzać ją i dokładnie wymieszać.
Orkiszowy sernik z truskawkami
Sernik to chyba najczęściej spotykany na naszych stołach wyrób cukierniczy. Zwykle do przygotowania ciasta na spód sernika stosuje się mąkę pszenną.
Czereśniowa pokusa
Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i ubijać na puszystą masę.
Ciasto z czerwonymi porzeczkami
Do miski wsypać mąkę pszenną, cukier i cukier waniliowy. Dodać masło, żółtka, zimną wodę i szczyptę soli.
Wyśmienite ciasteczka francuskie z czekoladą i jagodami
To pyszne, słodkie ciasteczka wykonane na bazie ciasta francuskiego, nadziewane słodką czekoladą i przepysznymi jagodami.
reklama
Ciasto z musem owocowym - idealne dla dzieci
Do miski wsypać mąkę pszenną. Następnie dodać masło, żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i kilka kropli aromatu śmietankowego.
Bardzo kruche i aromatyczne ciasto z jagodami
Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę i proszek do pieczenia. Dodać żółtka i masło.
Warstwowy jabłecznik z malinowym budyniem
Kruche ciasto, jabłka, masa budyniowa i na górze kruszonka - to wszytko zapowiada się smakowicie :)
Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dalej ucierając dodawać mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.