Najlepsze przepisy na ciasta (strona 26)

Kakaowa szarlotka z budyniem
Do miski przesypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę i cukier trzcinowy. Dodać masło, smalec, jajka, kakao do ciast, proszek do pieczenia, rum i szczyptę soli.
Murzynek z pysznym kremem
Margarynę roztopić, a następnie dodać do niej cukier, cukier waniliowy, wodę i kakao.
Sernik na biszkopcie
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i ubijać dalej.
Babka makowo-kokosowa
Białka ubić, następnie dodać cukier i nadal ubijać. Do ubitej piany dodać mak, wiórki kokosowe, roztopioną i ostudzoną margarynę, proszek do pieczenia i mąkę pszenną.
Biszkopcikowiec na zimno
Rewelacyjne ciacho na każdą okazję i to bez pieczenia! Warto się skusić :) Jest łatwe i dosyć szybkie do zrobienia, a wygląda obłędnie :)
Sernik śmietankowy na zimno
Dno dużej tortownicy wyłożyć biszkoptami. Ubić śmietanę, dodać do niej tężejącą cytrynową galaretkę rozpuszczoną w 3/4 szklanki wody.
Sernik na budyniu
Ten przepis to strzał w dziesiątkę! Sernik wychodzi z niego CUDO! To coś pysznego dla miłośników sernika, zapewniam Was, że takiego jeszcze nie jedliście!
Najszybszy torcik z jabłek
Sypkie produkty wymieszać razem, podzielić na 3 części. Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Pulchna szarlotka
Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Smażyć z cukrem około 15 minut. Ostudzić, dodać kisiel w proszku i dokładnie wymieszać.
Kruche ciasto z mrożonymi jagodami
Jest to przepis na kruche ciasto z mrożonymi czarnymi jagodami. Świeże jagody, jako owoce sezonowe, dostępne są tylko w okresie czerwiec-lipiec.
reklama
Ciasto kawowo-śmietankowe z bananem
Słodkie, puszyste i to bez pieczenia ciasto do wykonania w bardzo szybki sposób. Gdy tylko najdzie nas ochota na coś słodkiego to zawsze możemy się skusić na herbatnikowca z masą kawową, śmietankową i bananami - mniam :)
Kulki
Zagotować margarynę, kakao, cukier i mleko. Dodać płatki. Następnie uformować kulki i schłodzić.
Ciasto z masą makowo-orzechową
Przygotować ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę, stopniowo dodawać 8 łyżek przegotowanej wody, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cukier, kakao i na końcu olej.
Japoniec
Z podanych składników zagnieść ciasto i rozłożyć je na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.