Najlepsze przepisy na ciasta (strona 26)

Babka makowo-kokosowa
Białka ubić, następnie dodać cukier i nadal ubijać. Do ubitej piany dodać mak, wiórki kokosowe, roztopioną i ostudzoną margarynę, proszek do pieczenia i mąkę pszenną.
Biszkopcikowiec na zimno
Rewelacyjne ciacho na każdą okazję i to bez pieczenia! Warto się skusić :) Jest łatwe i dosyć szybkie do zrobienia, a wygląda obłędnie :)
Sernik śmietankowy na zimno
Dno dużej tortownicy wyłożyć biszkoptami. Ubić śmietanę, dodać do niej tężejącą cytrynową galaretkę rozpuszczoną w 3/4 szklanki wody.
Murzynek z pysznym kremem
Margarynę roztopić, a następnie dodać do niej cukier, cukier waniliowy, wodę i kakao.
Najszybszy torcik z jabłek
Sypkie produkty wymieszać razem, podzielić na 3 części. Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Pulchna szarlotka
Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Smażyć z cukrem około 15 minut. Ostudzić, dodać kisiel w proszku i dokładnie wymieszać.
Kulki
Zagotować margarynę, kakao, cukier i mleko. Dodać płatki. Następnie uformować kulki i schłodzić.
Japoniec
Z podanych składników zagnieść ciasto i rozłożyć je na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm.
Sernik w czekoladowym płaszczyku
Składniki ciasta zagnieść i włóżyć do lodówki. Jajka utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym, dodać miękkie masło, nadal ucierać i dodać zmielony ser.
Ciasto z masą makowo-orzechową
Przygotować ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę, stopniowo dodawać 8 łyżek przegotowanej wody, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cukier, kakao i na końcu olej.
reklama
Fale Dunaju
Margarynę, jajka, cukier puder i cukier waniliowy utrzeć na puszystą pianę. Dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Kokosanki
Białka ubić następnie dodać cukier, pod koniec ubijania dodać kokos i skórkę z cytryny.
Biszkopt z kremem ananasowym
Jajka ubić, dodać cukier a następnie mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać.
Ciasto Krzyśka z owocami
Całe jajka (ale bez skorupek :-) utrzeć z cukrem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.