Najpopularniejsze przepisy na sałatki

Pyszna i delikatna sałatka z konserwowych ogórków
Konserwowe ogórki pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Szynkę w plasterkach i cebulę pokroić w kostkę.
Pyszna i kolorowa sałatka śledziowa
To sprawdzony przepis na extra sałatkę. Jest fajna, smaczna, kolorowa i mocno śledziowa.
Extra sałatka z kurczakiem i kukurydzą
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, ugotować i ostudzić. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Sałatka śledziowa z czerwoną cebulą i zielonym ogórkiem
Proste składniki, szybkie wykonanie, a efekt przepyszny! To coś dobrego i błyskawicznego dla miłośników śledzi :)
Sałatka tortellini z szynką i ananasem
Pyszna i sycąca sałatka z makaronem nazywanym czasami "ślimaczkami" ;) czyli z makaronem tortellini.
Bożonarodzeniowa sałatka ze śledziem
Czas każdych świąt, Świąt Bożego Narodzenia również, to okres w którym często przygotowuje się i testuje nowe przepisy kulinarne.
Sałatka śledziowa z czerwoną cebulą i konserwowymi ogórkami
Smaczna i aromatyczna sałatka ze śledziem. Jest ona bardzo łatwa do wykonania i zawiera w sobie same proste składniki, a tak dobrze smakuje.
Pieczarkowa sałatka z konserwowymi ogórkami
Pieczarki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę.
Dobra sałatka z porem
Por pokroić w półplasterki. Ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Plasterki szynki pokroić w paski.
Chrupiąca sałatka z ogórków konserwowych i pora
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Por opłukać i pokroić w półplasterki. Żółty ser i czerwoną paprykę pokroić w dużą kostkę.
reklama
Sałatka hit przyjęcia
Nawet prosta sałatka może grać pierwsze skrzypce wśród potraw, podawanych w czasie przyjęć.
Sałatka drobiowa z porem
Por (białą część) opłukać i pokroić w plasterki. Pomidory umyć i pokroić w kostkę.
Sałatka z kurczakiem i kalafiorem
Filet z kurczaka pokroić w kostkę i oprószyć przyprawą do kurczaka. Włożyć do lodówki na około 24 godziny.
Sałatka serowa z szynką, orzechami i owocami
Plasterki żółtych serów i szynki konserwowej pokroić w krótkie paseczki. Owoce tropikalne (ananas, żółta i czerwona papaja, guava) osączyć z soku i pokroić w kostkę.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.