Najpopularniejsze przepisy kulinarne

Pyszna i delikatna sałatka z konserwowych ogórków
Konserwowe ogórki pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Szynkę w plasterkach i cebulę pokroić w kostkę.
Śledzie z czosnkiem i majerankiem
Pyszne, czosnkowe śledzie z dodatkiem majeranku, który będzie regulował nam trawienie.
Milky way
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao.
"Gołąbki" inaczej
Kapustę drobno posiekać, przełożyć do dużego naczynia, dodać mielone mięso, kaszę mannę, surowy ryż, jajka i przyprawy.
Kluski leniwe z ziemniakami
Ziemniaki obrać ze skórki, opłukać i ugotować. Lekko ostudzone przecisnąć przez praskę.
Sałatka paseczkowa
Szynkę, żółty ser i czerwoną paprykę pokroić w paski. Korniszony pokroić w paski i odcisnąć z soku.
Udka kurczaka pieczone razem z ziemniakami
Ziemniaki z kurczakiem pieczone razem, do tego smaczna i chrupiąca surówka lub uwielbiana przez wszystkich mizeria - i mamy obiad na medal :) Taki zestaw jest idealny na każdy dzień tygodnia, ale jest to też świetny pomysł na weekendowy obiad :) Smacznego!
Extra sałatka z kurczakiem i kukurydzą
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, ugotować i ostudzić. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Kopytka - szybkie danie obiadowe na piątek
Ziemniaki obrać, ugotować i przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miski, a gdy ostygną dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i jajko.
Napoleonka bez pieczenia
4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem lub margaryną. Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami.
reklama
Sałatka z kapusty pekińskiej, mielonego mięsa i mozzarelli
Czosnek obrać i zmiażdżyć. Do miseczki przełożyć jogurt grecki, śmietanę i musztardę.
Racuchy z proszkiem do pieczenia
To proste, błyskawiczne i bardzo dobre placuszki na każdą okazję! Są idealne na śniadanie, obiad, kolację, a nawet na podwieczorek.
Pierogi leniwe z serem
Do miski przełożyć ser i rozgnieść go widelcem. Dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, jajka, cukier waniliowy i szczyptę soli.
Surówka z czerwonej kapusty
Kapusta czerwona, na Śląsku zwana też modrą kapustą to popularny w naszym kraju gatunek warzywa.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.