Skocz do zawartości

Tanie zdrowe jedzonko

  • wpisów
    63
  • komentarzy
    7
  • wyświetleń
    167116

Kiełbasa W Glazurze


wiwona

2370 wyświetleń

Składniki :

  • 5 białych surowych kiełbas
  • 1/2 szklanki dżemu żurawinowego
  • 3 łyżki startego chrzanu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka wódki

    Do dekoracji :

    • suszona żurawina
    • sałata
    • gałązki rozmarynu

    Przygotowanie :

    1 .Kiełbasy myjemy i nakłuwamy . Wkładamy do wrzącej wody i gotujemy pod przykryciem na bardzo małym ogniu około 10 minut . Następnie wyjmujemy , lekko studzimy i smarujemy olejem .

    2 . Przygotowujemy glazurę : dżem żurawinowy mieszamy z chrzanem i wódką .

    3 . Kiełbasy układamy w naczyniu żaroodpornym . Pieczemy około 5 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C , aż się zrumienią . Smarujemy połową glazury i pieczemy jeszcze 10 minut . Następnie kiełbasy odwracamy i smarujemy pozostałą glazurą . Pieczemy kolejne 10 minut .

    4 . Sałatę myjemy , osuszamy i układamy na półmisku . Wykładamy kiełbasy . Dekorujemy żurawiną i rozmarynem .

0 komentarzy


Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.