Składniki :
- 70 dag wołowiny
- 1 ząbek czosnku
- 2 średnie cebule
- 2 twarde jabłka
- 1 łyżka cynamonu
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1 kostka rosołowa
- sól
- pieprz
- mąka
- olej do smażenia
Przygotowanie :
1 . Mięso pokrój , w plastry . Cebulę i czosnek drobno posiekaj .
2 . Posolone i obtoczone 2 mące mięso podsmaż na tłuszczu i przełóż do garnka . Dodaj cynamon , kurkumę , kminek , czosnek , cebulę , rozdrobnioną kostkę bulionową oraz wodę - tyle , by mięso buło zakryte .
3 . Mięso duś pod przykryciem co najmniej godzinę na małym ogniu . Gdy będzie miękkie , dopraw do smaku i dodaj jabłka . Całość gotuj jeszcze około 10 minut , aby jabłka się nie rozgotowały .
0 komentarzy
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia