Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Tanie zdrowe jedzonko

  • wpisów
    63
  • komentarzy
    7
  • wyświetleń
    165135

Smalec Z Kiełbasą I Jabłkiem

wiwona

1260 wyświetleń

  • Składniki :1,5 kg podgardla wieprzowego
  • 1/2 kg słoniny
  • 1/2 kg swojskiej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 1 winne jabłko
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie ;

1 . Podgardle i słoninę zmiel w maszynce z grubym sitkiem . Masę mięsną przełóż do garnka . Podlej wodą , posyp solą i pieprzem . Duś około godziny na niedużym ogniu .

2 . Kiełbasę pokrój na małe kawałki . Cebule obierz , posiekaj . Razem z kiełbasą dodaj 15 minut przed końcem duszenia . Jabłko umyj , osusz , zetrzyj na tarce o grubych oczkach . Dodaj do smalcu . Smaż kilka minut , aż jabłko się rozpadnie. Lekko ostudź . Smalec zalej do kamionkowych miseczek .



0 komentarzy


Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.