Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Tanie zdrowe jedzonko

  • wpisów
    63
  • komentarzy
    7
  • wyświetleń
    165144

Barszcz Czerwony Na Rybnym Wywarze Z Ziołami

wiwona

1404 wyświetleń

Składniki :

  • 1/2 kg karpia
  • 1/2 kg buraków
  • 1 pęczek koperku
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 pęczek natki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pietruszka
  • ocet winny
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

    Przygotowanie :

  1. Pietruszkę , cebulę i czosnek obierz . Zalej litrem wody . Dodaj koperek , natkę i przyprawy , gotuj 10 minut . Dodaj pokrojonego karpia , gotuj 20 minut . Karpia wyjmij , wywar przecedź . Wrzuć pokrojone buraki , gotuj 30 minut . Przypraw octem , solą , cukrem i pieprzem . Posyp majerankiem . Podawaj z uszkami .


0 komentarzy


Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.