Barszcz Czerwony Na Rybnym Wywarze Z Ziołami
Składniki :
- 1/2 kg karpia
- 1/2 kg buraków
- 1 pęczek koperku
- 2 liście laurowe
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 pęczek natki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 pietruszka
- ocet winny
- cukier
- sól
- pieprz
- majeranek
Przygotowanie :
- Pietruszkę , cebulę i czosnek obierz . Zalej litrem wody . Dodaj koperek , natkę i przyprawy , gotuj 10 minut . Dodaj pokrojonego karpia , gotuj 20 minut . Karpia wyjmij , wywar przecedź . Wrzuć pokrojone buraki , gotuj 30 minut . Przypraw octem , solą , cukrem i pieprzem . Posyp majerankiem . Podawaj z uszkami .
0 komentarzy
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia