Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Tanie zdrowe jedzonko

  • wpisów
    63
  • komentarzy
    7
  • wyświetleń
    164330

Królik Pieczony W Majeranku

wiwona

2807 wyświetleń

Składniki :

  • 1 sprawiony i zamrożony królik
  • olej
  • 2 cebule
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa uniwersalna
  • 3 łyżki mąki

Przygotowanie :

1 . królika rozmrozić , pociąć na porcje i podsmażyć na oleju . Mięso włożyć do wody i moczyć 1 godzinę , po czym osuszyć na ręczniku papierowym i przełożyć do brytfanki .

2 . Królika posolić i ponownie zrumienić w brytfance na oleju . Dodać pocięte w piórka cebule . Całość oprószyć przyprawą uniwersalną , majerankiem oraz pieprzem . Mięso podlać wodą i dusić do miękkości .

3 . Królika wyjąć z brytfanki i ponownie poddusić na patelni z odrobiną rozgrzanego oleju . Powstały w brytfance sos podgrzać , doprawić do smaku i zagęścić mąką . Serwować jako dodatek do królika .



0 komentarzy


Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.