Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Tanie zdrowe jedzonko

  • wpisów
    63
  • komentarzy
    7
  • wyświetleń
    165034

Papryki Nadziewane Kapustą.

wiwona

2234 wyświetleń

Składniki:

1/4 główki kapusty czerwonej

2 pomarańczowe papryki

1 mała czerwona cebula

1 winne jabłko

ocet winny

kolorowy pieprz

mielona ostra papryka

2 łyżki oliwy lub oleju słonecznikoewgo

sól

100 g startego żółtego sera

odrobina natki pietruszki

Przygotowanie

1.Obie pomarańczowe papryki starannie umyć,usunąć gniazda nasienne.Kapustę drobno posiekać i odstawić na 20 minut.Jabłko dokładnie umyć,obrać i pokroić w niewielką kostkę.1 małą cebulę czerwoną obrać i drobno posiekać.

2.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy lub oleju słonecznikowego.Podsmażyć cebulę,dodać kapustę i jabłko.Dokładnie wymieszać i chwilę dusić.

3.Warzywa skropić octem.Przyprawić do smaku solą,kolorowym pieprzem i mieloną ostrą papryką.

4.Papryki nadziać przygotowanym farszem.Wierzch warzyw oprószyć startym żółtym serem.Papryki podawać udekorowane listkami natki pietruszki.

Czas przygotowania 30 minut.

Składniki na 2 porcje.

1 porcja zawiera około 310 kalorii.

Jak mozna poradzić?

Papryki warto zapiec,dzięki temu staną się bardziej miękkie i aromatyczne.Wstawiamy je do piekarnika rozgrzanego do temperatury180 stopni C i zapiekamy do rozpuszczenia żółtego sera.faszerowane papryki serwujemy na gorąco.



0 komentarzy


Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.