Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Tanie zdrowe jedzonko

  • wpisów
    63
  • komentarzy
    7
  • wyświetleń
    164993

Indyjskie Samosy

wiwona

1285 wyświetleń

Składniki :

Ciasto :

  • 50 dag maki
  • 2/3 kostki margaryny
  • łyżeczka soli

    Nadzienie ;

    • 20 dag pieczarek
    • 50 dag mielonego mięsa
    • 2 cebule
    • papryka
    • majeranek
    • sól
    • pieprz
    • olej do smażenia

    Przygotowanie :

    1 .Z mąki , soli , 70 ml zimnej wody i margaryny zagniatamy ciasto . Wstawiamy do lodówki .

    2 .Przygotowujemy nadzienie : cebule , pieczarki i paprykę kroimy w małą kostkę . Cebulę i pieczarki podsmażamy na odrobinie oleju . Dodajemy mięso . Smażymy , starannie rozgniatając widelcem grudki . Wkładamy paprykę i smażymy . Gdy mięso nieco zbrązowieje , doprawiamy . Studzimy .

    3 .Ciasto dzielimy na około 12 porcji . Każdą rozwałkowujemy na okrągły placek i dzielimy na pół . Na każdy kawałek ciasta nakładamy porcję farszu . Brzegi smarujemy wodą . Następnie składamy na pół i lepimy pierogi .

    4 .Smażymy w rozgrzanym głeboko tłuszczu , aż się zrumienią . Podajemy na ciepło .



0 komentarzy


Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.