Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 19.06.2010 uwzględniając wszystkie działy

  1. Karpatka jest pyszna, ma tylko jedną wadę... za szybko znika ;) :D
    1 punkt
  2. 1 punkt
  3. Klamerko jakbyś chciała zrobić blok biały to znalazłam na innej stronie internetowej proszę bardzo. http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis29302.html
    1 punkt
  4. Blok...mmmm :) Rzeczywiście pyszności! :grin: Choć ja nie pamiętam go z tych PRL-owskich czasów, kiedy to (podobno) święcił swoje triumfy. Spotkałam się z tym ciachem dopiero kilka lat temu. na swoją zgubę, niestety :P Z tym, że robię go ciut inaczej niż Ty. Ale to detale. Może jedynie wspomnę, że zamiast herbatników używam biszkoptów. Są bardziej miękkie i łatwiej się "wtapiają" w blok. Poza tym czasami używam orzechów i rodzynek. Niekoniecznie jednak ;) I ostatnio zaczęłam kakao mieszać pół na pół z kawą inką. Bardzo mi takie połączenie zasmakowało! :P No i nie używam do tego alu-folii. Tak czy siak, blok jest po prostu niezbędnym dodatkiem do leniwego, "łikendowego nicnierobienia"! :D PS: a czy próbowałaś robić "biały" blok?
    -1 punktów
  5. Zachęcam do zrobienia prostego i tak przepysznego bloku. Naprawde uwierzcie mi, to wiecej niz niebo w gebie. ;) ja jestem zakochana w nim od dziecinstwa. Skladniki : 3 szkl mleka w proszku,szkl cukru,kostka masła, pol szkl wody, 3 lyzki kakao, 3 paczki herbatnikow (tych wiekszych, podwojnych :grin: ) rozpuszczamy : masło + cukier + woda + kakao, nastepnie pozostawiamy do wysygniecia. Dodajemy mleko w proszku mieszamy dokladnie, a potem pokruszone herbatniki. masę wkladamy do foremki wylozonej folia aluminiowa i calosc wstawiamy do lodowki az stwardnieje. potem zachwycamy sie zmakiem i uzalezniamy sie jak ja :P
    -1 punktów
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.