SKŁADNIKI
2 zupki chińskie OSTRE, najlepsze vifon
3/4 dużego pomidora
2-3 ogórki z octu
1 ogórek świeży bądź 1 kwaszony
3 - 4 ząbki czosnku - wg gustu :smile:
puszka kukurydzy
2 łyżki majonezu
Zupki chińskie kruszymy, dodajemy przyprawy z wyjątkiem warzyw. Mieszamy, następnie kroimy pomidora, ogórki, dodajemy kukurydzę oraz przeciskamy czosnek przez prasę. Najpierw dodajemy 1 łyżkę majonezu odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Następnie dodajemy znowu kolejną łyżkę majonezu bo po pierwszej nie będzie juz śladu :smile: Czekamy aż makaron zrobi się miekki i smacznego !
Kiedyś robiłam z połowy tej porcji, ale po chwili nie było już śladu po sałatce więc zmuszona byłam podwoić składniki :smile: