Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 21.03.2011 uwzględniając wszystkie działy

  1. to mój przepis: mięso wieprzowe w zależności od ilości osób słonina wędzona nóżki wieprzowe wędzone papryka ostra w strączkach marchewka ,ziemniaki,cebula,mieloną czerwoną papryke w kociołki rozgrzać słonine, wrzucić mieloną papryke słodką i przesmażyć a następnie dodać mięso.dolać wody , włożyć nóżki wieprzowe i gotować do miękości.Dodaćstrąki papryki ostrej /nie rozcinać/ po około 1 godz. dodać galuszki /kluski/ prosty smaczna i tradycyjnie węgierska ale gotowana w kotle Smacznego.
    1 punkt
  2. Zupa gulaszowa węgierska 50 dag chudej wołowiny, 3 średniej wielkości cebule, 7 dag smalcu, 1 łyżka mąki, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 4 łyżki ketchupu, 1 łyżeczka kminku, ostra sproszkowana papryka, sól. Mięso umyć i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę drobno posiekać, dodać smalec i smażyć razem w rondlu, do zrumienienia się mięsa i cebuli. Dodać mąkę i zasmażyć. Dodać przecier pomidorowy i sparzony we wrzątku kminek. Wszystko zalać gorącą wodą (1,5 l). Gotować do miękkości mięsa. Doprawić papryką (zupa musi mieć wyraźnie pikantny smak), ketchupem i solą. Podawać w bulionówkach bardzo gorącą.
    -1 punktów
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.