Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 27.04.2014 uwzględniając wszystkie działy

  1. Pomidory faszerowane szpinakiem, ryżem, serem mozzarella z sosem serowym. Danie wegetariańskie idealnie nadające się jako przystawka. Przepis dla dwóch osób. Składniki: - 1 torebka ryżu - 10 dag liści szpinaku (lub 7 ? 8 kulek mrożonego brykietu szpinaku) - 1-2 ząbki czosku - starty ser mozzarella - masło - sól, pieprz - śmietana 30% - gałka muszkatałowa - 4 duże pomidory Przepis:- Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Podczas gotowania ryżu na osobną patelnie wrzucamy masło a na nie zamrożony lub świeży szpinak. Gdy uzyskamy jednolitą mase ze szpinaku wyciskamy do niego czosnek i dodajemy 2 ? 3 łyżki śmietany 30%. Gotoujemy przez około minute. - Gdy ryż jest ugotowany dorzucamy go do szpinaku, następnie dodajemy przetarty ser mozzarella ( ilość według uznania), wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatałową i gotujemy przez około minute. - Pomidory myjemy, odcinamy górę. Łyżeczką wydrążamy miąższ z pomidora, wnętrze delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Pomidory napełniamy farszem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego wczesniej na 200 stopni celcjusza i zapiekamy przez około 10 minut. - Po wyjęciu z piekarnika polewamy sosem serowym który jest dostępny pod tym adresem. Smacznego
    1 punkt
  2. Składniki: 10 dag żółtego sera 10 dag bryndzy 1 cebula 3/4 szklanki tartej bułki 1 duże jajko 2 łyżki gęstej śmietany sól, pieprz suszone zioła (tymianek, koperek) olej do smazenia Przygotowanie: Bryndzę rozgnieść widelcem dodać jajko i wymieszać. Cebulę posiekać w kostkę, dodać do sera razem ze śmietaną i pokruszonymi ziołami następnie wsypać pół szklanki bułki tartej i wymieszać na końcu dodać starty żółty ser połączyć wszystkie składniki przyprawić i uformować płaskie okrągłe kotlety obtoczyć w reszcie bułki tartej, usmażyć na oleju. Życzę smacznego
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.