Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 17.05.2018 w Odpowiedzi

  1. OZORKI W POMIDOROWEJ GALARECIE (FAZA P+W) 60 dag.ozorków cielęcych ew.wołowych 25 dag.włoszczyzny liść laurowy po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu jarzynka 3 szkl.soku pomidorowego 1 1/2 łyżki żelatyny pieprz,sól Wyszorować ozorki,zalać posolonym wrzątkiem,dodać liść,ziele i pieprz,gotować ok.1 godz.(pod koniec gotowania dodać pokrojoną włoszczyznę.Miękkie ozorki przełozyć do zimnej wody,ostudzić.Obrać ze skórki,pokroić w plastry.Żelatynę rozpuścićw gorącym soku pomidorowym,doprawić,ostudzić.Na głęboki półmisek wylać trochę soku z żelatyną,a kiedy stężeje ułożyć na nim ozorki i zalać resztą soku.Odstawić w chłodne miejsce.Podawać polane sokiem z cytryny.
    1 punkt
  2. Miałam straszne problemy z kompem ale juz jest lepiej . zaraz was poczytam bo ciekawa jestem co u Was ja mam 11 kg do tyłu. buziaki
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.