Skocz do zawartości

olek

Smakowicze
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia olek

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. 5 dag suchej Kapusty morskiej (laminarii) pomieścić do głębokie naczynie i zalać wodą pitną , kilko razy przepłukać i odstawić na 30 minut dla nabrzmiewania Po nabrzmiewaniu otrzymujemy 30 dag kapusty morskiej. Zostało tylko odcedzić wodę i doprawić kapustę solą ,octem, olejem. Najprostsza sałatka gotowa. Ta sałatka jest źródłem jodu i mikroelementów , Przy tym zawiera minimum kalorii (5 kcal w 10 dag bez oleju) . Polecam.
  2. Kapusta morska ( laminaria) znana i lubiana na zachód i wschód od Polski. W Polsce podawana w nielicznych i drogich restauracjach, chociaż jest tania i dosyć łatwa w przygotowaniu a na dodatek bardzo korzystna. Czy ma ktoś jakieś zdanie na ten temat?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.