Skocz do zawartości

sunseadream

Nowi Smakowicze
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Treść opublikowana przez sunseadream

  1. Ja robię omlety biszkoptowe, są równie proste i bardzo smaczne. Cukru nie dodaje, za to na wierzch kładę trochę słodkiego dżemu, ew. świeżych owoców. Skoro mowa o biszkoptowych, to oczywiście ubijam piane z białek i dodaje do niej masę jajeczna (roztrzepane żółtka z odrobina mleka dla większej delikatności w smaku) i make. Ale i bez maki można się obejść, widziałam raz jeszcze prostszy przepis na omlety bananowe, wystarczy zgnieść banana i połączyć z jajkami, w smaku słodkie no i bajecznie proste. A i trzymają się :) Robiłam i gorąco polecam, zarówno jedne jak i drugie.
  2. Witam się z Wami i już na wstępie powiem, ze w kulinarii jestem początkująca, ale mam zapal do poszerzania swojej wiedzy na tematy z nią związane i wierze, ze mi w tym pomożecie :) Nie mam się za bardzo czym pochwalić, ponieważ wiele w kuchni nie majstruje, chociaż i zdarzył się biszkopt z zakalcem i obklejony karmelem garnczek, który ledwo domyłam :D Chciałabym wyspecjalizować się w jakimś stopniu w robieniu ciast i deserów (próbowałam już panna cotte i creme brulee) oraz dan głównych na bazie makaronu czy w postaci mięsa i dodatków. Uwielbiam słodkie, ale i słone, unikam tylko tego co gorzkie i ostre :D Zauważyłam, ze próbując coś i dochodząc do wniosku, ze bardzo mi to smakuje zaczynam kombinować, jak mogę to wykonać samodzielnie w domu. To chyba dobry objaw :D Mam tak np. z kurczakami z KFC, którymi lubię się czasem raczyć czy frytkami belgijskimi, a dokładnie autorskimi sosami, np. "duńskim" czy "andaluzyjskim". Uważam, ze to dobra alternatywna dla kupnego "żarcia" i dobrze jest czasem miedz pełną kontrole nad tym, co się je. Pozdrawiam Was serdecznie, Weronika.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.