marek19660923 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Składniki 3 świeże jaja 2 solone jaja 1 łyżka posiekanej cebuli dymki 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki cukru 1/2 łyżki oleju 1 szklanka ciepłego wywaru l lub wody Przygotowanie: W misce lekko roztrzepać świeże jaja. Oddzielić białka od żółtek solonych. Solone białka posiekać, dodać do świeżych jaj, lekko ubijając połączyć, dodać cebulę dymkę, sól, cukier, olej i wywar, dokładnie wymieszać. Solone żółtka pokrajać w małą kostkę. Masę jajową wlać do płaskiej miski, ułożyć żółtka na wierzchu. Gotować na parze na małym ogniu aż się zetną, około 15 min. Podawać natychmiast. Proporcje: dla 3-4 osób - z ryżem http://www.przepisykulinarnebiz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.