Skocz do zawartości

Flaczki z drobiu


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Flaczki z drobiu 1,5 l rosołu drobiowego, pół ugotowanej kury, 250 g ugotowanych żołądków drobiowych, 250 g marchewki, 150 g selera, 1 łyżka majeranku, pół łyżeczki imbiru mielonego, szczypta gałki muszkatołowej, 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, ostra papryka, sól, pieprz, można dodać szczyptę mielonego kminku Jeżeli gotujemy rosół z korpusów kurczaka lub indyka, wówczas dokupujemy 500 g piersi z kurczaka lub indyka, a skórę obieramy z ugotowanych korpusów. Ugotowane w rosole mięso, skórę, żołądki kroimy w paski. Warzywa obieramy i również kroimy w paski. Imbir zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut, późnej zlewamy do zupy tylko wodę imbirową. Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pokrojone warzywa. Pod koniec smażenia oprószamy mąką. Wszystkie składniki dodajemy do rosołu, przyprawiamy. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Można dosypać szczyptę mielonego kminku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.