ra_szymczak Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Składniki - 50 dag słoniny - 50 dag kiełbasy - 3 duże czerwone papryki - 50 dag pieczarek - 2 ząbki czosnku - Vegeta, pieprz, pieprz ziołowy, majeranek Wykonanie Składniki osobno zmielić, czosnek zmiażdżyć. Słoninę smażyć ok. 10 minut, dodać kiełbasę i czosnek. Smażyć 10 minut i dodać paprykę. Smażyć 10 minut i dodać pieczarki. Doprawić do smaku i smażyć jeszcze 5 minut. Gorące rozlać do słoików, które należy postawić dnem do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczek Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Witam:) Super przepis na wypasiony smalczyk:) Mam pytanko, czy zamiast pieczarek moga byc grzybki suszone.Mam ich sporo wiec z przyjemnoscia bym je dodala. Wydaje mi sie ze uprzednio musze je namoczyc jednak nie jestem pewna. Kazdy przepis inny. Bardzo prosze o odpowiedz. Dziekuje i serdecznie pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Witaj na forum :) Myślę, że spokojnie możesz zamienić pieczarki na suszone grzybki. Tylko tak jak piszesz, że wcześniej trzeba byłoby je namoczyć, powodzenia i smacznego :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczek Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Dziekuje za odpowiedz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Proszę :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra_szymczak Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Tak jak pisze Dorota - smalczyk na pewno nabierze wtedy lepszego smaku :) ja też przy następnej okazji wypróbuję to rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emako Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Super przepis! Ale chyba faktycznie zmiana pieczarek na inne grzybki może być dobrym pomysłem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.