Skocz do zawartości

Szymon

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Szukałem ostatnio ciekawego przepisu i natknąłem się na coś takiego "Smażone patisony". Szybko się robi, smaczne i ludzie wcinają błyskawicznie. Przepis:

Składniki:

  • 1 patison
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • wegeta (lub coś w ten deseń)
  • pieprz
  • olej do smażenia

Potrzebny sprzęt:

  • nóż
  • deska
  • patelnia (może być z pokrywką)
  • widelec
  • talerz na bułkę tartą
  • naczynie do roztrzepania jajka, np. głęboki talerz

Przygotowanie:

  • Jajko roztrzepać na talerzu, dodać pieprz i wegetę.
  • Patisona pokroić w plastry.
  • Wydłubać gniazda nasienne i obrać skórkę ? super łatwa czynność.
  • Oczyszczone plastry moczyć w jajku, panierować w bułce i smażyć na złoto na rozgrzanej patelni z olejem. Smażyć z dwóch stron oczywiście
Link do przepisu http://kuchnia.takieproste.pl/964/
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.