Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki - proporcje na 12 dużych muffin:

a) suche:

300 g mąki

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

120g cukru

szczypta soli

2-3 łyżeczki cukru wanilinowego

2 łyżki kakao

b) mokre:

2 jajka

200 ml jogurtu naturalnego

100-120 ml oleju

Przygotowanie (potrzebne będą dwie miski (naczynia)):

Piekarnik nagrzać do 180 st. C.

W tym czasie w większej misce wymieszać wszystkie składniki suche, w drugim naczyniu (może być już mniejsze) wymieszać składniki mokre. Mokrą część przelać do suchej i delikatnie wymieszać łyżką. Tak powstałe ciasto będzie gęste i będzie je łatwo wkładać do papilotek.

Foremki napełnić do 3/4 ich wysokości i piec w nagrzanym już piekarniku przez 17 minut.

Polecam muffiny posypane orzechami włoskimi i migdałami.

Źródło przepisu: http://www.pustykoci...podstawowy.html

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.