Skocz do zawartości

Udka Z Majonezem - Pycha !


aanutka

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 4 udka z kurczaka, oliwa, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, 3 łyżki majonezu, łyżka ketchupu, bułka tarta

Wykonanie:

Udka natrzeć oliwą, przyprawami i wyciśniętym czosnkiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wymieszać w kubku majonez z ketchupem, posmarować udka, posypać na wierzchu tartą bułką. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Z początku mięso może być trochę nakryte /np. folią aluminiową/. Kiedy zmięknie, zdjąć przykrycie i poczekać aż wierzch się zarumieni. Podawać do ryżu albo ziemniaków. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...

Robilam kilka razy takie udka.Na początek obsypuję przyprawami,a potem smaruję majonezem ,troche podpiekam,najlepiej pod przykryciem,najlepiej folią aluminiową,a pod koniec pieczenia posypuję bułką tartą i piekę do zrumienienia.Skórka jest bardzo chrupiąca.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.