Skocz do zawartości

Słodkie pikle ogórkowe


Azalka

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 1 kg ogórków Zalewa: 0,5 l octu, 0,5 l wody 0,5 kg cukru Składniki zalewy należy zagotować. Ogórki obrać i kroić wzdłuż na ćwiartki posolić według uznania i zostawić na 5 godzin. Do słoika wkładamy 2 ziarenka pieprzu, liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, koper i trochę gorczycy, układamy ogórki i zalewamy zalewą, pasteryzujemy 10 minut. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.