Skocz do zawartości

Biszkopt, Który Się Udaje


kleopatra

Rekomendowane odpowiedzi

6 jaj 1 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki pszennej ( lub 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 szkl. cukru łyżka stołowa octu przygotowanie: Ubić pianę z białek do piany dodać cukier i dobrze rozmikosować potem żółta, ocet i proszek do pieczenia wymieszać na innej miseczce (zamiast octu może być sok z 1/2 cytryny,ważny jest kwas który zetnie białka) do ubitej piany z cukrem dodać wymieszane przedtem, ocet i proszek do pieczenia na końcu włożyć mąkę piec ok 30 - 40 min smacznego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Chciałabym tylko dodać, że każdy biszkopt, który piekę po upieczeniu tortownicę obracam dnem do góry (w przypadku górki, która niekiedy wychodzi poza blaszkę-tortownicę ustawiam na dwóch garnkach równej wielkości, a górka wtedy swobodnie opada między nimi) Sposób ten przekazal mi bardzo dawno mój wujek-cukiernik. Robi się to dlatego, by zapobiec opadaniu biszkopta (zgodnie z prawem fizyki wszystko przyciąga do dołu) Pozdrawiam Tereńcia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.