Beella Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 SKŁADNIKI. 0,5 kg świeżych leśnych grzybków(maślaki,podgrzybki) 15dag boczku wędzonego 3 duże cebule pęczek natki pietruszki oliwa do smażenia 4 jajka 3 czubate łyżki mąki wegeta pieprz śmietana Przygotowanie. Umyte i osuszone grzyby drobno posiekać.Na patelni rozgrzać oliwę podsmażyć pokrojony w kostkę boczek i cebulkę.Dodać pokrojone grzybki i smażyć wszystko razem około 15minut.Natkę pietruszki posiekać i połowę dodać do farszu.Doprawić do smaku wegetą i pieprzem,pozostawić do wystudzenia.Do zimnego farszu wbić jajka i wsypać mąkę wszystko razem wymieszać.Na patelni rozgrzać oliwę wykładać łyżką niewielkie placki i smażyć z obu stron na złoty kolor.Gotowe placki polać śmietanką i posypać pozostałą natką pietruszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Oo! Fajny przepis na coś dobrego z grzybków :biggrin: Mam pytanie czy można te placuszki zrobić z innych grzybków, a dokładnie mam na myśli grzybki zajączki, nazywają je też kożuchami lub sitkami, bo takie na razie są w okolicznych lasach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrFrodo Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Bardzo fajny przepis. W weekend wybieram się na grzybki. Jak coś uzbieram, to będą placki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beella Opublikowano 16 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Dorotko myślę,że każdy grzybek tu pasuje.Ja miałam podgrzybki i maślaczki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Dziękuję :smile: jak będę miała grzybki to zabieram się za placuszki :biggrin: Podgrzybki i maślaczki to chyba jedne z najsmaczniejszych grzybków, i byłyby chyba tutaj najlepsze, ale niestety nie mam wyboru i spróbuję zrobić z innymi ;) zgodnie z przysłowiem: "jak się nie ma, co się lubi - to się lubi, co się ma" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Moje placuszki już usmażone, wyglądały tak: Rodzince bardzo smakowały i zniknęły nawet nie wiem kiedy ;-) Dziękuję za przepis i pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beella Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Cieszę się, bardzo że kolejny przepis się sprawdził i zasmakował ;-) Pozdrawiam serdecznie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.