Gość legwan Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Witam Bardzo lubię boczek jednak nie mam za bardzo pomysłów na smaczne dania z tego mięsa. Poza jajecznicą, sadzonym z ziemniaczkami ,zapiekanką ziemniaczaną, i spaghetti carbonare nie mam pojęcia co jeszcze można przyżądzić z boczku.Może macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Witaj, ja też jestem miłośniczką boczku ;-) zwłaszcza takiego swojskiego ;-) Ja na takim boczku gotuję żurek, można gotować też inne zupki, np. grochówkę, fasolową. Można dodać go do bigosu, leczo, różnych zapiekanek z ziemniakami lub z makaronem, usmażony i ostudzony można dodać do sałatek, np. ziemniaczanej. Ostatnio robiłam też pieczenie: - jedna była z mielonego boczku: KLIK - a druga to boczek faszerowany kiełbaską: KLIK Tak zwyczajnie można usmażyć go w kawałku na patelni: KLIK Pycha jest też boczek z grilla: KLIK śniegu nie ma to można się jeszcze skusić ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrFrodo Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 (edytowane) Ja lubię grillowany boczek. Skręcamy plastry boczku wzdłuż patyczka na szaszłyki i grillujemy :smile: Boczek jest smaczny jako dodatek do ciasta francuskiego, np. boczek plus ser. Ja często dodaję też boczek do pizzy. Smaczne są także pieczone warzywa zawinięte w plastry boczku (np. szparagi z sosem musztardowym). Boczkiem można też nadziać piersi z kurczaka lub inne mięso. Podsmażony boczek można wrzucić nawet do sosu bolońskiego, także pomysłów jest wiele :smile: Edytowane 27 Września 2013 przez MrFrodo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legwan Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Dziękuje bardzo za wszystkie przepisy.Brzmią pysznie i napewno je wypróbuje. Pani Doroto dziękuje za przepisy na pieczenie napewno się skusze:) MrFrodo bardzo smakowicie brzmi połączenie boczku i ciasta francuskiego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Proszę bardzo i dużo pysznych smakowitości życzę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrFrodo Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Nie tylko brzmi, przekonasz się sam ;) Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Ja proponuje białą kiełbaskę (przekroić na pół) owinąć boczkiem i zapiec można posypać cebulką Drugi sposób ala mielone (surowe) owinąć boczkiem i też zapiec polecam oba przepisy POZDRAWIAM ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Oooo... ciekawe propozycje :smile: Na teraz, ale też na wielkanocny stół (tak mi się skojarzyło z Wielkanocą). Dziękuję i również pozdrawiam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.